Af - 22/08-16 20:33; Opdateret: 22/08-16 23:18

Flere end 500 patienter forsvundet i IT-fejlFlere end 500 patienter forsvundet i IT-fejl

Mellem 500 og 600 røntgen- og scanningspatienter forsvandt for lægerne i forsommeren på Herlev Hospitals radiologiske afdeling. Kræftens Bekæmpelse frygter nye problemer.

storybild

Det nye it-system, Ris Pac, som skal håndtere 1.500 patienter i døgnet, er fuld af fejl. Systemet går således i sort 5-10 timer om ugen ifølge vicedirektør for Herlev Hospital Jan Toft Andersen. (Billede: Scanpix)

Mellem 500 og 600 røntgen- og scanningspatienter forsvandt for lægerne i forsommeren på Herlev Hospitals radiologiske afdeling.

De hundredvis af patienter faldt ud, da afdelingen, som står for livsvigtige scanninger og screeninger, lige før sommer overgik til et nyt it-system. Men patienterne er nu alle fundet igen, og en del af dem er på grund af opståede forsinkelser blevet undersøgt på andre hospitaler ifølge vicedirektør, Jan Toft Andersen:

- Vi er utrolig kede af, at der var patienter, der oplevede ekstra ventetid eller ikke hørte fra os i forsommeren. Fejlen er rettet og gennem et stort arbejde fra personalet kom vi ventetiden til liv, forklarer vicedirektøren til metroxpress og siger, at fejlen ikke kan ske igen.

Orientering om nyt it-system beroliger langt fra overlæger
Orientering om nyt it-system beroliger langt fra overlæger

Formand for overlægeforeningen, Anja Mitchell, undrer sig:

- Jeg undrer mig over, at man i den medicinske verden ofte har ringere IT-løsninger end dem, vi ser i det private erhvervsliv, for it er jo blevet et af vores vigtigste arbejdsredskaber.

- Vi forventer, at hospitalet og regionen gør alt, hvad de kan, for at få det op at stå, for hvis systemerne ikke fungerer, har vi et problem med kvalitet og patienternes sikkerhed.

Styrelse undersøger tabte data efter hospitalers it-koks
Styrelse undersøger tabte data efter hospitalers it-koks

Det nye it-system, Ris Pac, som skal håndtere 1.500 patienter i døgnet, er fuld af fejl. Systemet går således i sort 5-10 timer om ugen ifølge vicedirektør Jan Toft Andersen.

Og det bekymrer direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen:

- Vi frygter for nye, alvorlige forsinkelser, når patienterne snart strømmer ind igen efter ferien. Scanninger til tiden er vitale for kræftpatienter, og det er fuldstændigt besynderligt, at denne nøglefunktion reelt ikke har fungeret fem måneder.

Region: 9000 systemfejl har forsinket lægernes arbejde
Region: 9000 systemfejl har forsinket lægernes arbejde

Koncerndirektør Svend Hartling, Region Hovedstaden, som er ansvarlig for indførelsen af it-systemet, siger om situationen:

- Der arbejdes på højtryk. Vi forventer, at systemet snart kører de lovede 100 procent, så vi undgår forsommerens forsinkelser.

På Rigshospitalet, som også skulle være overgået til Ris Pac, har ledelsen nu sat overgangen i bero, indtil systemet kører bedre, oplyser centerdirektør Bettina Lundgren, Diagnostisk Center Rigshospitalet.

LÆS OGSÅ: Overlæger: Ny it-platform kan true patienternes sikkerhed

LÆS OGSÅ: Tre hospitaler blev for meget for it-system i hovedstaden

LÆS OGSÅ: Overlæge: En svulst venter ikke på løsning på it-problemer

LÆS OGSÅ: It-kaos rammer hundredvis af kræftpatienter i hovedstaden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx