23/10-14 23:10

Mistanke om bestikkelse af vidneMistanke om bestikkelse af vidne

Politiet mener at have bevis for, at en tidligere advokat ville bestikke et vidne.

Mistanke om vidnebestikkelse og bevis for, at et vidne i en sag forsøger at opkræve en del af beskikkede forsvareres skatteyderbetalte honorarer, er et særsyn i danske retssale.

Ikke desto mindre er politiet nu ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten i gang med en sådan efterforskning, hvor den konkursramte tidligere advokat Poul Holmgård fra Aarhus er sigtet for medvirken til, at et vidne er tilbudt penge for at lyve i retten i en sag, hvor Holmgård selv optræder som vidne og forurettet.

- Jeg har ikke set noget tilsvarende før i dansk retshistorie. Jeg troede ikke, sådan noget kunne ske i Danmark. Det strider mod alle former for god advokatskik. Det er ganske enkelt ikke en måde, som man kan agere på i et retssamfund, siger professor Caspar Rose, Copenhagen Business School.

Efterforskningen sker i forbindelse med den såkaldte Abaris-sag, hvor syv mænd ved byretten i 2013 blev idømt tilsammen 24 års fængsel. Dommen er anket til Østre Landsret, og her har sagen taget en drejning.

Politiet har ransaget den tidligere advokats hjem og kontor og fundet bevis for, at han har forsøgt at opkræve penge fra forsvarerne. Samtidig har politiet sigtet ham for, at nogle af pengene skulle bruges til bestikkelse af vidner. Poul Holmgård har tabt millioner af kroner på pantebreve i ejendomme, som er solgt i Abaris Ejendommes lukkede kredsløb.

- Der er ikke noget som helst om det, man sigter mig for, og jeg har ikke forsøgt at påvirke nogen vidner. Jeg har ikke engang talt med nogen vidner overhovedet, siger Poul Holmgård.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Verdensstjerne i nødråb for dansk...
bt.dk
Danske sygehuse slår fast: Det gode...
bt.dk
Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Per undrer sig: Mor har været død i 9...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx