Af Ritzau - 02/03-17 03:07

Danske atleter vil ansættes i statslige jobDanske atleter vil ansættes i statslige job

Økonomiske problemer for danske atleter betyder, at de kan blive nødt til at stoppe karrieren.

storybild

Roeren Fie Udby er en af de danske atleter, der gerne vil ansættes i staten, skriver Politiken. Arkiv. (Billede: Scanpix/Damien Meyer)

Flere danske atleter har problemer med økonomien, og det kan i sidste ende tvinge dem til at stoppe karrieren tidligere.

På samme tid har flere af deres udenlandske konkurrenter en større økonomisk sikkerhed på grund af et job i hjemlandets stat.

Muligheden for at statsansætte atleter i job hos blandt andet politiet, sygehusvæsnet og militæret eksisterer nemlig i lande som Tyskland, Italien, Ungarn og Kina.

En lignende løsning bør i fremtiden være mulig i Danmark.

Det mener blandt andet Danske Elitesportsudøveres Forening (DEF). Det skriver Politiken.

- Det kunne være med til at sikre en vis minimumsindkomst til atleterne, og derved sikre at beslutningen om, hvorvidt de skal fortsætte eller stoppe karrieren, træffes udelukkende eller overvejende på baggrund af sportslige hensyn, siger Mads Øland, direktør i DEF, til Politiken.

Ideen får også opbakning fra Team Danmark. Det siger Knud Skadborg, afdelingschef i Team Danmark med ansvar for samspillet mellem uddannelse og den sportslige karriere.

Han har dog også et forbehold.

- Sporten skal være noget, man brænder for, og motivationen skal komme indefra hos den enkelte atlet - ikke fordi man bliver belønnet økonomisk udefra, siger Knud Skadborg til Politiken.

Socialdemokratiet er indstillet på at undersøge, om man kan skabe nogle særlige job til atleter, siger Mogens Jensen, der er partiets idrætsordfører, til Politiken.

Både Dansk Folkeparti, Venstre og Enhedslisten er dog kritiske i forhold til ideen om statsansatte atleter.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forandret for altid? Astronaut er...
bt.dk
Slut med NemID-kortet: Nu kommer der...
bt.dk
Engelske medier hylder vilde Eriksen:...
bt.dk
Tidligere S-minister afværger...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx