Af - 26/03-16 09:42; Opdateret: 26/03-16 13:42

Tidligere ansat: Jeg er ikke overrasket over knivdrabTidligere ansat: Jeg er ikke overrasket over knivdrab

En tidligere ansat havde selv voldsomme oplevelser, da han var ansat på Lindegården i Roskilde, hvor en 57-årig kvindelig ansat blev dræbt.

storybild

Goggle Streetview

Det er uden tvivl kommet som et chok, da familie og pårørende i går aftes blev underrettet om, at en 57-årig kvinde er omkommet efter at være offer for et voldsomt knivstikkeri på hendes arbejdsplads.

Alligevel er den i dag pensionerede Flemming Glymov ikke overrasket over den tragiske hændelse.

Han har i fem år arbejdet som nattevagt på det socialpsykiatriske bocenter, Lindegården, i Roskilde, hvor drabet skete, og han har selv haft voldsomme oplevelser på stedet, som han tilskriver et alt for begrænset antal ansatte på stedet.

Ansat på bosted dræbt: 30-årig beboer anholdt
Ansat på bosted dræbt: 30-årig beboer anholdt

- Der var et blodigt opgør mellem to beboere. Det var et narkoopgør i et af husene, hvor en af beboerne blev stukket tre gange med en kniv, siger den tidligere nattevagt, der grundet sin pension kan tale frit, til metroxpress og fortsætter:

Han var meget såret, men han døde ikke af det, siger Flemming Glymov og fortæller, at han oplevede, at sagen dengang blev dysset ned.Ved du noget om sagen, så vil vi gerne høre fra dig. Skriv til cha@mx.dk

Det kommer ikke bag på ham, at en tragisk hændelse som den i aftes, kunne finde sted.

- Slet ikke. Jeg er rasende. Det er så forfærdeligt. Det er en skandale, og hvis der ikke bliver gjort noget, frygter jeg, at der sker mere, siger Flemming Glymov, der gik på pension for fem år siden, men dog har opretholdt kontakt til kolleger på stedet.

Han oplevede i sine fem år som ansat på Lindegården, at antallet af nattevagter blev beskåret fra 12 til fire. Og det er slet ikke tilstrækkeligt, lyder hans kritik.

Region politianmelder omstridt læge for dokumentfalsk
Region politianmelder omstridt læge for dokumentfalsk

- Der skal simpelthen mere personale til, siger Flemming Glymov.

Centerchef på Lindegården, Birger Jacobsen, bekræfter, at der blot er fire nattevagter på stedet. Han mener dog ikke, at de er i fare, men han ønsker sig alligevel penge til flere ansatte for at mindske risikoen for en lignende tragedie.

Nattevagterne kan se på videoovervågning, hvad der foregår på gangene, inden de bevæger sig derind. Der er nogle konkrete opgaver, der skal løses, men vi skal sørge for at have vores egen sikkerhed i orden, siger centerchefen.

Der er ingen garanti for, at flere ansatte kunne have betydet, at den 57-årige fortsat var i live. Men centerchefen synes, at der ind i mellem er for få penge til nomeringen.

- En gang i mellem kunne man godt ønske sig flere penge, siger han og fortæller, at sagen giver grund til eftertanke.

- Jeg tør ikke sige, hvad løsningen er. Vi arbejder løbende, systematisk med vores sikkerhed. Det her skal vi have analyseret i bund.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kæmpe brøler: Billeder af Kim Walls...
bt.dk
God timing? Zuckerberg solgte...
bt.dk
Discount-gigant indfører pant på...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx