Af - 03/11-15 04:00; Opdateret: 03/11-15 09:15

Voldsom stigning i misbrug med kreditkortVoldsom stigning i misbrug med kreditkort

Antallet af danskere som får stjålet og misbrugt sit betalingskort er på fem år mere end fordoblet til 10.804, viser nye tal fra Rigspolitiet. Flere får det stjålet på banegårde.

Bildstrecke im Grossformat »

Aldrig har så mange danskere fået misbrugt deres betalingskort for så store beløb.

På fem år er antallet af danskere, der har fået misbrugt et stjålet betalingskort, steget fra 4.857 i 2009 til 10.804 sidste år viser en ny rapport fra Rigspolitiet.

- Vi ser en klar stigning i misbruget, når man ser i absolutte tal, men brugen af dankort og betalingskort er også steget i perioden, forklarer pressechef Søren Winge, Nets, der står for dankortet.

Det samlede beløb, der er svindlet for med betalingskort, er steget fra 196,4 millioner i 2012 til 270 millioner i 2014. De 222,5 millioner kroner af misbruget er sket i udlandet.

Medie: Over 1000 dankort spærret efter hackerangreb
Medie: Over 1000 dankort spærret efter hackerangreb

- Hvis dit betalingskort pludselig bliver brugt i udlandet, har vi systemer parat, der kan fange det og midlertidigt spærre kortet, så vi forhindrer et misbrug. Det kan være, at du bruger det i Danmark, og få timer efter bliver det brugt i Thailand, siger han.

Det mest almindelige er ifølge Nets, at kreditkortsvindlere skimmer koden med afluringsudstyr eller aflurer koden, når en kunde taster det, hvorefter tricktyve stjæler kortet.

Dong fyrer ansatte efter interne afsløringer om fusk
Dong fyrer ansatte efter interne afsløringer om fusk

Konkret har der ifølge Nets været en stribe sager, hvor kunder har fået afluret koden og stjålet kortet ved billetautomater på banegårde.

Det bekræfter Aske Wieth-Knudsen, chef for forretningsudvikling i DSB:

- Vi er opmærksom på problemet og har taget en række tiltag – vi har lavet en fordybning i alle de nye maskiner, der beskytter koden, derudover har vi en advarsel på skærmen, og endelig har vi kameraovervågning på næsten alle stationer, siger han.

LÆS OGSÅ: Her det hemmelige kreditkort: Så eksklusivt at du skal inviteres for at få det

LÆS OGSÅ: Ny betalings-app udfordrer MobilePay og Swipp

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx