Af Katrine Frederikke Wandrup - 24/07-17 22:20

Ny priskrig på vej? Flyselskab varsler markant billigere billetter Ny priskrig på vej? Flyselskab varsler markant billigere billetter

Fik du ikke lige bestilt sommerens tur sydpå, og fortryder du, at du skal blive hjemme i regnvåde Danmark?

storybild

Trænger du til sol og sommer, men har du ikke bestilt en ferie sydpå? Så er der håb endnu. (Billede: Brian Bergmann)

Fik du ikke lige bestilt sommerens tur sydpå, og fortryder du, at du skal blive hjemme i regnvåde Danmark?

Så er der måske håb forude, for mandag fortæller lavprisselskabet Ryanair, at de muligvis sænker prisen på rejser i sensommeren med hele ni procent, skriver CNBC.

Generelt har Ryanair, som er det flyselskab, der er størst i Europa målt på antal passagerer, været med til at presse billetprisen hos alle flyselskaberne. Flyrejser er nemlig et meget konkurrencepræget område.

Egentlig er billetpriserne hos Ryanair steget med en procent, men det er blot et lille bump på vejen, siger finansdirektør hos Ryanair Neil Sorahan til Reuters.

»Det er et konkurrencepræget marked. Billetterne kan falde med 7, 8 og måske helt op til 9 pct. Og der er et par selskaber, der ser ud til, at de er begyndt at have det svært.«

Også EasyJet og Wizz Air har varslet billigere flybilletter i sensommeren.

Ryanair har de billigste billetter i Europa, hvilket blandt andet skyldes, at de køber billige fly og at penge til vedligeholdelse og løn til personale er lavere, end det konkurrenterne betaler.

Direktør hos Primo Tours Bjarke Hansen har også et godt råd med på vejen til de solhungrende danskere.

»Min generelle anbefaling til dem, der står og vil ud af landet netop nu, uanset hvilket selskab de vil rejse med, det er, at man booker en ferie på 14 dage. Der er nemlig et langt bredere udvalg, hvis man kan tage afsted i to uger,« siger han.

Bjarke Hansen vil dog anbefale, at man booker en ferie sidst i august eller i september måned, selvom det er nu, regnen påvirker sommerhumøret.

»Det kan være lidt lettere at holde ud at spille kort i sommerhuset, hvis man ved, at der er en ferie at se frem til om et par måneder,« siger Bjarke Hansen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Brøndby har kurs mod kæmpe nedtur:...
bt.dk
Obama skriver kontrakt: Det skal han...
bt.dk
Meghan Markles familie i problemer...
bt.dk
Butiksgigant på vej til Danmark: 'Kun...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx