Af Jesper Vestergaard Larsen - 15/12-17 14:16

Kvinde får seks år og udvises for at bestille lejemord på kærestenKvinde får seks år og udvises for at bestille lejemord på kæresten

58-årige Emanuela Consortini skal seks år i fængsel og udvises af Danmark for at bestille et lejemord på sin kæreste. Lejemordet blev aldrig udført, og parret er stadig sammen i dag.

storybild

58-årige Emanuela Consortini (tv) blev fredag idømt seks års fængsel for at bestille et lejemord på sin kæreste (th).

Den 58-årige herboende, italiener Emanuela Consortini er fredag blevet kendt skyldig i drabsforsøg på sin kæreste. Kvinden forsøgte at hyre en lejemorder via  'det mørke internet' på en tor-hjemmeside kaldet »Crime Bay by Chechen Mob«.

Bestillingen af lejemordet foregik ved, at kvinden udfyldte en formular. Her angav hun offerets navn og adresse, og hun beskrev en smal passage nær hans hus, hvor man kunne stå på lur uden at blive set. Hun oploadede også fem billeder af offeret og skrev, at det var vigtigt, at han blev skudt med lyddæmper. Hun skrev også, at »det er meget vigtigt, at han blev dræbt i første forsøg«.

Lejemordsbestillingen er afgivet fra en profil, der kalder sig 'Mr. Right':

»Denne her skiderik har ødelagt mit liv og ødelagt så mange mennesker, at han ikke fortjener at leve,« skriver Mr. Right blandt andet i bestillingen.

Der er indbetalt 29.300 kr. i den digitale valuta bitcoin til en konto, som er forbundet med hjemmesiden.

Bor i Hellerup

Emanuela Consortini bor i Hellerup, men stammer fra storbyen Catania på Sicilien. Hun har boet i Danmark siden sidst i 80'erne, hvor hun blev gift med en dansk mand med hvem hun har en datter på 23 og en søn på 20.

I retten bedyrede kvinden med de gylnde lokker indtrængende sin uskyld, da hun onsdag eftermiddag fik det sidste ord i retten, inden dommere og nævninger skulle afgøre hendes skyld i sagen.

»Jeg har den største respekt for liv, og jeg vil sætte mit eget liv i fare for at redde et liv. Men jeg ville aldrig nogensinde tage et liv fra min elskede,« lød det grådkvalt fra den 58-årige kvinde, der tidligere har været i et længere ægteskab i Danmark med en dansk mand.

Stadig kærester

Offeret skulle være den sicilianske politimand S., som den 58-årige kvinde var - og stadig er - kæreste med. I retten vidnede politimanden til fordel for den kvinde, der ifølge rettens kendelse forsøgte at få ham slået ihjel.

»Vi har været sammen i otte år, og trods det, der er sket, er vi stadig sammen i dag. Der skete jo ikke noget, så vi er stadig kærester i dag,« sagde den yderst velklædte og elegante italiener i retten.

Han bor under vidneopholdet i Danmark i den tiltaltes lejlighed og har tæt kontakt med hendes børn, der sågar hentede ham i lufthavnen. I retten fortalte politimanden, at han og kæresten havde et langdistanceforhold. Han erkendte, at bølgerne godt kunne gå højt, når de skændtes.

»I vores forhold har vi altid talt hårdt til hinanden og skændtes. Jeg ved godt, at i Danmark kan det godt opfattes som et meget stormfuldt forhold, men i vores kultur er det ikke unormalt,« sagde S.

Mystisk person

Under sagen har Emanuela Consortini fortalt om en mystisk person kaldet »Luc«, som hun har haft et venskabeligt forhold til. Hun mener, at det må være ham, der har afgivet drabsordren. Men den forklaring køber retten ikke.

»Vi finder forklaringen om Luc utroværdig,« lyder det fra retsformand Ulrik Finn Jørgensen ifølge Ritzau.

Retten har i sin afgørelse om skyldsspørgsmålet lagt vægt på, at der er afgivet en ordre, og at der er blevet betalt et beløb i bitcoins svarende til 29.300 kroner.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk stjerne i mystisk fravær:...
bt.dk
Thomas Frank arbejder for FCM-boss:...
bt.dk
Realitystjerne har dumpet sin fyr:...
bt.dk
Politiet med kryptisk udtalelse om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx