06/06-15 16:26

Rokade-amok: Thorning satte rekord i at udskifte ministreRokade-amok: Thorning satte rekord i at udskifte ministre

Trods de mange udskiftninger på ministertaburetterne har regeringen dog været meget mere stabil end i 70'erne.

storybild

(Billede: Polfoto)

På valgkampens anden dag sendte Socialdemokraterne et foto ud af den 92-årige tidligere statsminister Anker Jørgensen. I selskab med en sekretær fra partiet opfordrede partikoryfæet til at stemme på statsminister Helle Thorning-Schmidts parti.

Men fotoet, der blev delt og kommenteret vidt og bredt på de sociale medier, er ikke den eneste mindelse om Anker Jørgensen, der står tilbage efter Thornings første og måske også sidste regeringsperiode.

LÆS OGSÅ: Thorning mærker selv manglende ligestilling

Ligesom Anker Jørgensen i sin tid har Thorning nemlig gjort sig bemærket ved særdeles mange udskiftninger på ministerholdet. Faktisk så mange, at professor Robert Klemmensen fra Syddansk Universitet godt tør tildele hende rekorden.

- Hvis du korrigerer for år, er der mange flere ministerskifter i Thornings regering end i nogen andre, siger han.

35 personer har nået at være ministre i de fire år, statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har været ved magten. I hvert fald siden 1953 har der ikke siddet så mange ministre i løbet af en enkelt valgperiode.

Af de ministre, der blev udnævnt efter valget i 2011, er det kun Thorning selv og finansminister Bjarne Corydon (S), der sidder på præcist de samme poster.

LÆS OGSÅ: Thorning: Vi ønsker bred aftale om social dumping

Undervisningsminister Christine Antorini (S) og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) har fået justeret deres ansvarsområder undervejs, men sidder ellers i samme ministerium.

- Jeg ved ikke, om man kan sige, at denne her regering har været voldsomt meget mere kriseramt end den tidligere, siger Robert Klemmensen.

- Men der har været mere ballade mellem koalitionsparterne, og så er Enhedslisten et meget mere vanskeligt støtteparti end Dansk Folkeparti, forklarer han.

LÆS OGSÅ: BLOG: En uløkke kommer sjældent alene

Selvom der har været stor udskiftning i persongalleriet i regeringen, mener Klemmensen på ingen måde, at der har været ustabilitet som den, der prægede 70'erne., der også var karakteriseret af store økonomiske problemer.

- Der var en periode i 70'erne, hvor vi havde valg hele tiden.

- Det her er selvfølgelig ustabilt og sender et uheldigt signal om lidt roderi, men det er ikke ustabilt på samme måde som i 70'erne.

Hans umiddelbare vurdering er, at Thorning-regeringen vil få et pænt eftermæle.

- Hun har styret landet gennem en rigtig svær periode. Men hun har også været heldig at have et stort oppositionsparti i Venstre, som gerne har villet være med til at finde løsninger, siger professoren.

LÆS OGSÅ: Johanne Schmidt: Thorning er det bedste af to onder


LÆS OGSÅ: BULLSHIT-barometer: Pressen er skyld i Venstres dårlige start

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx