08/05-14 18:43

Danmark vinder sølv ved kokke-EMDanmark vinder sølv ved kokke-EM

Den danske kok Kenneth Hansen blev slået af svensk konkurrent ved det uofficielle kokke-EM Bocuse d'Or Europe.

storybild

(Billede: Polfoto)

Den danske kok Kenneth Hansen og hans assistent Kasper Christensen vinder sølv ved Bocuse d'Or Europe 2014 - det uofficielle kokke-EM. De går dermed videre til Bocuse d'Or-finalen i Lyon i Frankrig til januar.

Vores naboland Norge vandt bronze, og værtslandet Sverige vandt guld. Ud over podium-priserne vandt Frankrig den særlige fiske-pris og Finland den særlige kødpris.

Det skal du lave for at blive Danmarks bedste kok
Det skal du lave for at blive Danmarks bedste kok

Ved konkurrencen i Stockholm skulle deltagerne på fem timer og 35 minutter tilberede en fiskeret og en kødret til 14 personer.

I år skulle kokkene bruge sej, østers og blåmuslinger til fiskeretten. Kødretten skulle bestå af unggris, hvor tæer og blod blandt andet skulle indgå.

Bocuse d'Or betragtes som det uofficielle EM og VM for konkurrencekokke. De 12 bedste lande i den europæiske konkurrence går videre til Bocuse d'Or -finalen 27. og 28. januar 2015.

Den danske deltager Kenneth Hansen arbejder til daglig på Svinkløv Badehotel.

Bocuse d'Or Europe begyndte onsdag og sluttede torsdag, hvor de svenske hjemmebanefavoritter hev sejren i land. Næste Bocuse d'Or Europe skal afholdes i Ungarn i 2016.

I 2012 vandt den danske deltager Jeppe Foldager bronze til Bocuse d'Or Europe og bagefter sølv ved mesterskaberne i Frankrig i 2013.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tilliden til folkepensionen smuldrer:...
bt.dk
Dansk skuespiller tog 15 kilo på...
bt.dk
Dansk sportsstjerne gør uventet...
bt.dk
Nyt billede får nettet til at koge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx