Af - 30/09-14 10:04; Opdateret: 30/09-14 10:20

Så kategorisk afviste Netto salmonella dagen før de trak kød tilbageSå kategorisk afviste Netto salmonella dagen før de trak kød tilbage

'Der er ikke solgt varer i Dansk Supermarkeds butikker fra partiet med salmonellaforekomst,' skrev Nettos pressechef søndag morgen. Han kom til at ombestemme sig.

storybild

(Billede: Christian Kloster)

Inden metroxpress mandag morgen kunne afsløre, at en 3-årig dreng, en teenager på 14 år, en 18,- 19,- 22-årig er blandt patienterne i et hidtil hemmeligholdt sygdomsudbrud, som skyldes multiresistent salmonella i hakkekød, havde vi i dagevis forsøgt at få svar på forlydender om, at kødet kunne være solgt i Netto.

- Dansk Supermarked er IKKE part i sager om salmonella eller andre sager, hvorfor dette for en god ordens skyld skal præciseres. Det skal derudover tilføjes, at virksomheden ikke drøfter kundeforhold via dagspressen, garanterede Kurt Skare lørdag overfor metroxpress.

Dansk Supermarked trækker salmonella-kød tilbage
Dansk Supermarked trækker salmonella-kød tilbage

Dansk Supermarked havde siden torsdag undersøgt, om Netto, Bilka eller Føtex havde solgt kødet, og søndag morgen kom et endeligt svar fra detailhandels-giganten.

Det svar betød, at metroxpress i mandagsudgaven ikke kunne dokumentere og oplyse, hvor det farlige kød

'Der er ikke solgt varer i Dansk Supermarkeds butikker fra partiet med salmonellaforekomst. Tidligere på sommeren henvendte Skare sig til os og informerede om, at der var salmonellaforekomst i varer fra Skare. Men at dette ikke omfattede varer hos os, hvorfor vi ikke skulle foretage os noget.

Enhedslisten kræver svar fra minister i kødsag
Enhedslisten kræver svar fra minister i kødsag

Dette har vi på baggrund af metroXpress’ henvendelse undersøgt endnu en gang og fået bekræftet, skrev Dansk Supermarkeds pressechef Mads Hvitved Grand.

Mandag aften havde Dansk Supermarked ombestemt sig.

Pressechefen skrev:

Dansk Supermarked suspenderer med øjeblikkelig virkning al samhandel med Skare Meat Packers

Dansk Supermarked gennemfører dd. på baggrund af svar fra Fødevarestyrelsen en tilbagetrækning af et parti hakket oksekød solgt i Netto i juni 2014.

Fødevarestyrelsen: Folk kan ikke huske det kød de har købt
Fødevarestyrelsen: Folk kan ikke huske det kød de har købt

På trods af, at leverandøren af det hakkede oksekød, Skare Meat Packers, og Fødevarestyrelsen i over to måneder har vidst, at Dansk Supermarked i lighed med andre kæder angiveligt har solgt salmonellainficeret kød tilbage i juni, har hverken Skare Meat Packers eller fødevaremyndighederne oplyst Dansk Supermarked herom før dd.

Som følge heraf suspenderer Dansk Supermarked med øjeblikkelig virkning al samhandel med Skare Meat Packers, mens sagen undersøges nærmere

Fødevarekontrol holder kødskandale hemmelig
Fødevarekontrol holder kødskandale hemmelig

Medmindre Skare Meat Packers overfor Fødevarestyrelsen kan dokumentere, at styrelsen fejlagtigt har sporet en del af kødet til Dansk Supermarked, afslutter Dansk Supermarked endegyldigt sin samhandel med Skare Meat Packers.

Dansk Supermarked er dd. på baggrund af Dansk Supermarkeds spørgsmål til Fødevarestyrelsen blevet oplyst af styrelsen om, at vi uforvarende tilbage i juni i Netto i lighed med andre danske dagligvarevirksomheder har solgt salmonellainficeret kød fra et parti hakket oksekød fra leverandøren Skare Meat Packers.
Med øjeblikkelig virkning gennemfører Dansk Supermarked dd. en tilbagetrækning af kødet, som senest var til salg i butikkerne d. 20. juni 2014.

Skare Meat Packers kontaktede i august Dansk Supermarked og oplyste os om, at der var en forekomst af salmonella i et parti hakket oksekød fra Skare produceret d. 13. juni 2014, men at Dansk Supermarked ikke havde modtaget kødet, hvorfor vi ikke skulle foretage os noget.
Dette er gentagne gange blevet bekræftet skriftligt af Skare Meat Packers, senest d. 27. september 2014.

Dansk Supermarked er imidlertid dd. blevet orienteret af Fødevarestyrelsen om, at vi i modstrid med, hvad vi tidligere er blevet oplyst, uden vores viden angiveligt har modtaget kød fra partiet. Dette er d. 23. juli 2014 oplyst Fødevarestyrelsen af Skare Meat Packers.
Da der fortsat er risiko for, at nogle af vores kunder kan have frosset kødet ned, gennemfører vi trods den lange forsinkelse tilbagetrækningen.

Dansk Supermarked stiller sig helt uforstående overfor, at vi af flere omgange tilsyneladende har modtaget ukorrekte eller ufuldstændige oplysninger fra Skare Meat Packers. Der er i givet fald tale om et helt uacceptabelt tillidsbrud, som umuliggør fremtidig samhandel med leverandøren.

Med øjeblikkelig virkning suspenderer Dansk Supermarked derfor vores samhandel med Skare Meat Packers med forventning om efter endt undersøgelse at afslutte samhandlen endegyldigt.

Endvidere konstaterer Dansk Supermarked, at Fødevarestyrelsen undlod, så snart myndighederne fik kendskab her til for to måneder siden, at oplyse os om, at vi utilsigtet havde solgt salmonellainficeret kød.

Oplysninger vedr. tilbagetrækning:

Hakket oksekød, 8-12% fedt, 500g, solgt i Netto butikker over hele landet.

Varen er ”Produceret” af Skare Meat Packers d. 13.06.2014 og ”Mindst holdbar til” 20.06.2014.
På trods af, at datoen for ”Mindst holdbar til” er overskredet, gennemføres tilbagetrækningen, da der fortsat er risiko for, at nogle af vores kunder kan have frosset kødet ned.

Kunder, der har købt den pågældende vare, kan returnere denne i Netto og derved få den fulde købspris refunderet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skærpet mistanke: Udbredt kemikalie...
bt.dk
Uheldig kameramand måtte syes efter...
bt.dk
Politiet: Mand faldt ned fra lygtepæl...
bt.dk
Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx