23/09-15 12:13; Opdateret: 23/09-15 15:23

Sygeplejerske om patients død: - Måske overså jeg nogetSygeplejerske om patients død: - Måske overså jeg noget

Sygeplejerske tiltalt for uagtsomt manddrab havde aldrig arbejdet med medicinen, der kostede 75-årig livet.

storybild

En 49-årig sygeplejerske sidder onsdag ved Retten på Frederiksberg tiltalt for uagtsomt at have forvoldt en patients død. (Billede: Polfoto)

En 49-årig sygeplejerske sidder onsdag ved Retten på Frederiksberg tiltalt for uagtsomt at have forvoldt en patients død.

Anklagemyndigheden mener, at patientens død skyldes grov sjusk fra den tiltalte, fordi hun har givet smertestillende medicin på en forkert måde.

Klokken 23:10 en onsdag i juli for to år siden giver sygeplejersken en ældre patient smertestillende medicin gennem et drop direkte ind i blodåren.

Ny anklager efter udtalelse om dræbende sygeplejersker
Ny anklager efter udtalelse om dræbende sygeplejersker

Patienten, en 75-årig kvinde, er indlagt på Bispebjerg Hospitals ortopædkirurgiske afdeling med en brækket hofte og har ventet i to dage på at blive opereret.

Ifølge den kvindelige sygeplejerske har hun stærke smerter, og sygeplejersken vil derfor give hende det smertestillende middel Bupivacain.

Den da 46 år gamle sygeplejerske har aldrig arbejdet med det smertestillende præparat, før hun sætter droppet op den aften. Hun tjekker derfor medicinen på hjemmesiden medicin.dk.

Talsmand: Ikke intention at hænge alle sygeplejersker ud som mordere
Talsmand: Ikke intention at hænge alle sygeplejersker ud som mordere

- Jeg blev forvirret af det hele. Patienten havde smerter, og jeg så, at det var smertestillende. Jeg troede, at det var den korrekte måde at gøre det på. Jeg læste det meget hurtigt. Måske overså jeg nogle ting, lyder den fra den nu 49-årige i retten.

Senere på aftenen dør patienten, efter at medicinen er givet. Den 75-årige kvinde dør af forgiftning, fordi Bupivacain skal gives epiduralt.

Det sker som et kateter i rygsøjlen, som det gøres under fødsler, og ikke som drop. Kateteret var ordineret af en læge, men endnu ikke lagt ind den aften.

Sygeplejersker anlægger injuriesag mod anklager
Sygeplejersker anlægger injuriesag mod anklager

Det var sygeplejerskens første vagt på afdelingen. Hun har arbejdet som sygeplejerske i seks år og tog ofte løse vagter på Bispebjerg Hospital. Det var en travl første vagt med otte patienter.

- Det er mange patienter. Der var rigtig travlt på afdelingen den aften, forklarer hun i retten onsdag.

Hændelsen blev anmeldt af Bispebjerg Hospital, og Sundhedsstyrelsen bad politiet rejse tiltale. Sygeplejersken erkender de faktiske omstændigheder, men går efter frifindelse.

Der afsiges dom 30. september.

LÆS OGSÅ: Plejere dømt for at lade mand ligge i havedam

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx