Af Ritzau - 04/05-17 18:23; Opdateret: 04/05-17 19:38

Samuelsen forsvarer akademikerfravalg: Ikke plads til alleSamuelsen forsvarer akademikerfravalg: Ikke plads til alle

Ingeniører, jurister og læger er ikke med i regerings Disruptionråd. Grænsen skal trækkes et sted, lyder det.

storybild

Udenrigsminister Anders Samuelsen forsvarer sammensætningen af regeringens Disruptionråd. Der var ikke plads til akademikerne, forklarer han. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen)

Akademikernes Centralorganisation (AC) er målløs over ikke at være inviteret med i det såkaldte Disruptionråd, som regeringen har nedsat.

Rådet, der skal komme med bud på, hvordan Danmark indretter sig bedst i den digitale fremtid, er sammensat af en række ministre og repræsentanter for arbejdsmarkedets parter.

Men Akademikernes Centralorganisation, der blandt andet taler på vegne af ingeniører, læger, magistre og jurister, var der altså ikke plads til.

Og det undrer organisationen selv, der mener, at dens medlemmer er lige så påvirkede af udviklingen som alle mulige andre.

Men udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) forsvarer fravalget af akademikerne.

- Grænsen skal trækkes et eller andet sted. Der er også nogle, der mener, at der er for mange af de gammeldags, klassiske institutioner med, siger Anders Samuelsen.

- Man kan jo ikke have alle med. Hvis vi havde taget akademikerne med, havde der været en ny gruppe, der havde spurgt, hvorfor de ikke var med. Så kan man jo blive ved.

Blandt andet Ingeniørforeningen har kritiseret fravalget af AC, som foreningen hører ind under. Foreningens formand, Thomas Damkjær Petersen, sagde mandag til Ritzau:

- Vi er som ingeniører en nøglearbejdskraft, for det er vores medlemmer, der skal gennemføre digitaliseringen og brugen af kunstig intelligens, så virksomhederne har den teknologi, der er nødvendig.

Anders Samuelsen understreger dog, at det ikke handler om at udelukke nogen fra Disruptionrådet. Der vil også blive taget højde for de problemstillinger, der vedrører højtuddannede.

Og også de muligheder, den nye udvikling byder på, garanterer udenrigsministeren. Han forsikrer i øvrigt, at der vil være "en meget åben proces".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn Nørbygaard åbner op om dyster...
bt.dk
En af verdens bedste fodboldspillere...
bt.dk
Tine Aurvig-Huggenberger taler ud om...
bt.dk
Bendtner hylder sin læremester: Han...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx