Af - 07/04-16 11:38; Opdateret: 07/04-16 14:30

Fire anholdt for at lade sig hverve af IS: Våben og ammo fundet på bopælFire anholdt for at lade sig hverve af IS: Våben og ammo fundet på bopæl

Københavns Politi har i tæt samarbejde med PET foretaget anholdelse af fire personer, der mistænkes for i Syrien at have ladet sig hverve af IS.

storybild

Arkivfoto. (Billede: Polfoto)

Ved du noget? Så tip os på abs@mx.dk


Københavns Politi har i tæt samarbejde med PET foretaget anholdelse af fire personer, der mistænkes for i Syrien at have ladet sig hverve af IS.

Det oplyser poltiet i en pressemeddelelse.

Anholdelserne er sket i Storkøbenhavn torsdag formiddag, hvor der er ifølge politiet blev fundet våben og ammunition på en adresse.

Der er tale om adresser i Ishøj og i Tingbjerg. Politiet, der er tungt bevæbnede, er massivt til stede i Tingbjerg, fortæller metroxpress' journalist på stedet.

Anholdelserne er sket som et led i indsatsen mod, at personer lader sig hverve til terrorgrupper i de krigshærgede områder i Syrien og Nordirak og med afsæt i det myndighedssamarbejde, der er forankret i indsatsgruppen mod syrienkrigere. De mistænkte er identificeret gennem efterforskning foretaget i tæt samarbejde mellem PET og Københavns Politi.

Alle fire mistænkte er sigtet for at have overtrådt straffelovens § 114 c, stk. 3, ved i Syrien at have ladet sig hverve af IS til at begå terrorhandlinger. De vil fredag den 8. april blive fremstillet i grundlovsforhør, hvor anklagemyndigheden vil begære dørlukning. Af hensyn til fremstillingen og den videre efterforskning vil der ikke blive oplyst nærmere om identitet, lokalitet eller mistankegrundlag.

Ledende politiinspektør ved Københavns Politi Poul Kjeldsen oplyser på et pressemøde, at anholdelserne er foregået stille og roligt.

Han siger samtidig, at grundlovsforhøret i morgen med al sandsynlighed vil blive afholdt ved Retten på Frederiksberg.


opdateres...

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx