Af - 21/01-17 14:01

Ny genial opfindelse: Nu kan du let teste, om der er stoffer i din drinkNy genial opfindelse: Nu kan du let teste, om der er stoffer i din drink

En dansk iværksætter har opfundet en lille lommelygte, der kan afsløre, om der blevet pillet ved din drink, når du er i byen.

storybild

(Billede: Scanpix)

Den danske iværksætter Ulrik Merrild har fundet på en simpel løsning, som skal forhindre, at unge bliver ufrivilligt dopet, når de går i byen. Det skriver TV Lorry.

Sidste år blev der anmeldt 120 tilfælde af unge, der fik deres drinks dopet, mens de var ude for at have det sjovt i byen.

Det har iværksætteren Ulrik Merrild besluttet sig for at gøre noget ved. Han har nemlig opfundet en lille lommelygte, der ved hjælp af en laser kan se, om der er nogen, der har hældt noget i din drink.

Den fungerer ved, at hvis man er usikker på, om der er blevet pillet ved ens drink, lyser man ned i den, og hvis den røde indikator på lygten lyser, så skal man ikke drikke den.

Lommelygten hedder 'Drugfindr', og den kan identificere 179 forskellige stoffer, der er almindeligvis florer i nattelivet.

- Fordelen er, at man ikke kommer i forbindelse og berøring med drinken, og man kan tjekke den, så ofte man vil, fortæller Ulrik Merrild ifølge Tv2 Lorry.

Opfinderen regner også med, at 'Drugfindr' er et redskab, der vil kunne bruges af ansatte i nattelivet som bartendere og vagter.

- Det er jo et stigende problem med stoffer i drinken, og man er nødt til at have et redskab, der er nemt at gå til, fortæller Merrild.

Merrild har store forventninger til sin opfindelse, der forventes på gaden allerede i år, hvis finansieringen falder på plads.

Læs mere om opfindelsen her.

Forældre får 13 år for at give heroin til datter som døde
Forældre får 13 år for at give heroin til datter som døde

Tjek altid bunden af din plastikflaske: Et lille ikon afslører hvor giftig den er
Tjek altid bunden af din plastikflaske: Et lille ikon afslører hvor giftig den er


Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kryptisk DR-chef om ny X Factor-vært:...
bt.dk
Skistjerne vinder OL-medalje: 'Vil I...
bt.dk
FCM-træner jubler efter vigtg sejr i...
bt.dk
Lars Løkke lagde en blomst ved...
bt.dk
Hitter på mx

Annonce



Hitter på mx