Af Ritzau - 23/05-16 13:11; Opdateret: 23/05-16 16:08

MF'er lejer ud på Airbnb og får tilskud til husførelseMF'er lejer ud på Airbnb og får tilskud til husførelse

Liberal Alliances Mette Bock har lejet sin lejlighed ud på Airbnb og får samtidig tilskud fra staten.

storybild

Mette Bock (LA) ser intet forkert i, at hun udlejer sin lejlighed i København ud på Airbnb. (Billede: Scanpix/Bo Amstrup)

Liberal Alliances folketingspolitiker Mette Bock har gjort en forretning ud af at skulle bo to steder, skriver Ekstra Bladet.

Politikeren er fra Jylland, hvor hun har en bolig. Men samtidig har hun købt en lejlighed i København, som hun ifølge avisen ofte lejer ud på udlejningstjenesten Airbnb.

Lejligheden i København er blevet lejet ud til til 953 kroner per nat ifølge udlejningstjenesten, samtidig med at Mette Bock modtager 30.099 skattefrie kroner til at dække udgifter ved dobbelt husførelse af staten.

Ekstra Bladet er blevet gjort opmærksom på udlejningen af en af brugerne, der undrede sig over sin lejers titel og siden kontaktede avisen.

Over 25 anmeldelser er der ifølge Ekstra Bladet blevet skrevet af lejligheden på Airbnb.

Mette Bock selv siger til Ritzau, at hun ikke finder det forkert at bruge tjenesten, fordi hun selv ejer lejligheden.

- Sagen er, at jeg har købt min egen lejlighed, og at jeg betaler alle udgifter til min lejlighed. Jeg betaler min it, min varme, mit vand og min el.

- Så hvad er problemet? Det er min egen bolig, som jeg selv ejer. Jeg er noget nær det eneste folketingsmedlem fra provinsen, som selv betaler alle egne boligudgifter.

- Jeg kan ikke forstå forargelsen, siger Mette Bock, der blandt andet er udenrigsordfører for sit parti og medlem af Folketingets Præsidium.

Hun henviser samtidig til, at hun også vil få tilskuddet for den dobbelte husførelse, når hun om en måneds tid flytter ind i en præsidiumelejlighed på Christiansborg.

Udlejningstjenesten Airbnb har været omdiskuteret, fordi Airbnb ikke offentliggør brugernes indtjening til de danske skattemyndigheder. Dermed kan de danske skattemyndigheder ikke se, om brugerne er skattepligtige af deres udlejningsindkomst.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Ballade internt i regeringen: Var det...
bt.dk
Kvinde fik 60.000 kroner for at stige...
bt.dk
Uhyggeligt gidseldrama i Frankrig: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx