Af - 06/10-14 22:05; Opdateret: 07/10-14 06:26

Mand døde i hendes arme: -Kommer hjemløse i anden række, når man ringer 112?Mand døde i hendes arme: -Kommer hjemløse i anden række, når man ringer 112?

Ulla Miilmann var vidne til en hjemløs mands død. Tre gange blev der ringet 112, før hjælpen endelig kom, men da var det for sent.

Kommer hjemløse i anden række, når man ringer 112?

Det spørgsmål står Ulla Miilmann tilbage med, efter hun i dag ventede på en ambulance til en 27-årig hjemløs mand, der døde få minutter før redningspersonalet nåede frem til Amagerbro metrostation.

Ulla Miilmann beskriver forløbet på sin Facebook-profil:

- En ung mand døde idag, mens jeg holdt hans hånd. Jeg gik hjem fra arbejde og så en hjemløs ung mand ligge livløs ved Amagerbro Metro. Først tænkte jeg; han har det sikkert fint. Han sover sikkert bare sin brandert ud. Jeg spurgte hans ven, om han var ok. Ja, han havde ligget der i over to timer. Jeg ringede efter en ambulance, men de virkede ikke synderligt opsatte på at komme. Jeg ringede tre gange hver 20. minut. Han udåndede efter en time - tre minutter inden ambulancen kom. Han hed Daniel, kom fra Grønland. Han blev 27 år. Jeg kan ikke rigtig komme uden om en nagende fornemmelse af, at hjemløses liv kommer i sidste række, når man ringer til centralen.

Ulla Miilmann er stadig rystet, da metroxpress ringer til hende:

- Folk var bare fuldstændig ligeglade. Jeg mærkede på ham, at han stadig var varm, men han var bevidstløs, og det sagde vi også, da vi ringede alarmcentralen. Han var kold og blå, men han havde en puls.

Er han grønlænder?
Ulla Miilmann tog sig af den bevidstløse unge mand og fik derfor andre forbipasserende til at ringe til 112 med cirka 20 minutters mellemrum.

- En af dem fortalte, at de (fra 112, red.) havde spurgt hende, om han var grønlænder eller alkoholiker?, fortæller hun.

Ulla Miilmann mener, at hun var været på stedet i omkring en time fra klokken 15. Hun gætter på, at manden døde lidt i fire - før ambulancen ankom til stedet.

- Ambulancefolkene gennede folk væk og overtog situationen og prøvede at give ham hjertemassage, men politiet fortalte mig bagefter, at han var død, lyder det fra Ulla Miilmann.

Rystende
Ulla Miilmann er rystet over forløbet:

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvordan der kunne gå så lang tid. Hvis jeg havde sagt, at det var min søn, der lå livløs og kold med blå læber, så var der nok ikke gået så lang tid. Det var rystende for mig som borger. Jeg vil helst ikke komme med løftede pegefingre, for vi skal jo alle sammen tage et medansvar og være opmærksomme på folk omkring os.

Hos Region Hovedstaden erkender man, at episoden ikke har været håndteret korrekt.

- Der går for lang tid, fra vi modtager det første opkald, til der ankommer en ambulance og akutlæge på stedet. Da vi ankommer til stedet er borgeren ulykkeligvist afgået ved døden. Det er dybt beklageligt, og vi er selvfølgelig berørte af hændelsen, siger Enhedschef for AMK-Vagtcentralen, Marit Karina Buccarella.

Hun henviser til, at før Akutberedskabet har haft mulighed for at undersøge omstændighederne og forløbet nærmere, er det endnu for tidligt at fortælle, om der er sket en fejl i selve visitationen fra 1-1-2.

De sundhedspersoner, som modtog opkaldet er foreløbigt blevet taget ud af aktiv tjeneste mens forløbet undersøges.

- Det sker, fordi vi er nødt til straks at undersøge det her forløb til bunds, og indtil vi ved, hvorfor der gik så lang tid, inden en ambulance var fremme, er det bedst for alle parter at de involverede tages ud af tjeneste, siger Marit Karina Buccarella, som mandag aften har iværksat en undersøgelse af forløbet.

Ved du mere om emnet?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Pippa Middleton stjal billedet til...
bt.dk
Ny minister overhaler V-top: Er han...
bt.dk
Kørende tog har slået gnister, der...
bt.dk
Borgmester i sorg over Kjeld...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx