Af Lars Dinesen - 30/05-17 19:19

Jørn mistede sit ene ben: Nu skal han betale erstatningen tilbageJørn mistede sit ene ben: Nu skal han betale erstatningen tilbage

Efter operationen erkendte lægerne, at de havde lavet en fejl.

storybild

Modelfoto (Billede: Scanpix/Iris)

Retten i Sønderborg fastslog tirsdag, at den tidligere lektor og formand for Grænseforeningen, Jørn Buch fra Haderslev, skal tilbagebetale den erstatning på 271.000 kroner, som han modtog for en fejloperation, skriver Flensborg Avis.

Med dommen satte retten i Sønderborg et foreløbig punktum i den meget kontroversielle sag, der begyndte med en operation for blærekræft. Da Jørn Buch vågnede op efter narkosen, opdagede han, at hans ene ben blevet amputeret. Lægerne indrømmede at have lavet en fejl, og Jørn Buch fik tilkendt en erstatning.

Senere bestemte Ankenævnet for Patienterstatning, at der alligevel ikke var sket en fejl - og forlangte pengene tilbage. Det nægtede Jørn Buch efter samråd med en advokat. Han havde dengang allerede brugt en del af pengene - som han naturligvis modtog i god tro - til sin genoptræning. Og han nægtede at anerkende retten til at kræve en allerede tilkendt erstatning tilbage.

Foto: Flensborg Avis

Derfor anlagde Region Syddanmark sag mod ham med krav om at betale erstatningen tilbage, og det var den sag, som dommerne afgjort tirsdag.

Boligudlejer skal i fængsel for millionsvindel
Boligudlejer skal i fængsel for millionsvindel

- Jeg må nu tale med min sagfører og finde ud af, om vi måske skal gå videre med sagen. Det vil nok afhænge af mulighederne for et for mig lykkeligt udfald, siger en nedslået Jørn Buch til Flensborg Avis.

Han ser sig selv som en fange i en bureaukratisk fælde, hvor han nu ikke ser ud til at have andre muligheder end at acceptere det uretmæssige. Det hænger også sammen med, at der er et politisk initiativ i gang, som går ud på, at man fremover ikke må forlange den slags erstatninger tilbagebetalt.

Det er Karina Adsbøl fra Dansk Folkeparti, der har taget sagen op, og der synes at være flertal for hendes forslag, ligesom sundhedsminister Karen Ellemann (V) er positivt stemt.

FN: Danmark skal stoppe juridisk 'chikane' af torturofre
FN: Danmark skal stoppe juridisk 'chikane' af torturofre

Det er imidlertid ikke noget, som vil hjælpe Jørn Buch. Hvis forslaget vedtages, kan han sikkert blot konstatere, at han er blevet dømt i en sag, som andre ikke senere vil blive udsat for. Alternativt skulle den nye ordning laves med tilbagevirkende kraft.

- Det må vi tage efterfølgende, har det tidligere lydt fra Poul Erik Svendsen, der repræsenterer Socialdemokratiet i Regionsrådet. Han går selv ind for det nye forslag.

Jørn Buchs sag er ikke enestående. I de seneste to et halvt år har Region Syddanmark 44 gange krævet at få erstatninger tilbage fra patienter, skriver Flensborg Avis.

LÆS OGSÅ: Optog lægerne under operation: Nu får han millioner i erstatning

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Over en million danskere ramt i...
bt.dk
Charles og mor fanget i sjælden...
bt.dk
Haas-chef om Magnussen: 'Kevin er et...
bt.dk
Markant profil i hårdt angreb på sit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx