Af - 01/01-15 11:04; Opdateret: 01/01-15 11:42

Kendt læge: Kræftdøden er den bedste død - så drop behandlingenKendt læge: Kræftdøden er den bedste død - så drop behandlingen

At dø af kræft er bedre end mange andre måder at dø på, så lad værre at spilde milliarder på at forsøge at helbrede den, siger læge og tidligere redaktør af det berømte tidsskrift, British Medical Journal.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Kræft giver folk mulighed for at sige farvel og forberede sig på at dø, og derfor er kræftdøden at foretrække frem for en pludselig død, død fra organsvigt eller den lange, langsommelige demens, hævder læge og tidligere redaktør af det respekterede lægevidenskabelige magasin, British Medical Journal, Sir Richard Smith.

Ifølge The Independent mener Richard Smith, at sundhedsvæsnerne skal holde op med at 'spilde milliarder i forsøget på at helbrede patienter for kræft, blot for så at de så bagefter skal dø af en endnu værre sygdom'.

- Du kan sige farvel, reflektere over dit liv, efterlade sidste beskeder, måske besøge særlige steder for sidste gang, lytte til yndlingsmusik, læse elskede digte og forberede dig på at møde din skaber - eller den evige glemsel alt afhængigt af din tro, skriver Smith i en blog i British Medical Journal, som har redigerede op til 2004.

- Jeg er klar over, at det er en romantisk opfattelse af døden, men det er opnåeligt ved hjælp af kærlighed, morfin og whisky. Så bliv væk fra overambitiøse onkologer, opfordrer Smith.

Kræften tog alle hun elskede: Hun nægter selv at blive testet
Kræften tog alle hun elskede: Hun nægter selv at blive testet

Richard Smith, som også arbejder som tv-læge for BBC, argumenterer i bloggen for at pludselig død er særlig hårdt for pårørende, at organsvigt kan efterlade de syge alt for længe på hospital og i lægehænder samt at død på grund af demens ' er den nok værste af alle, fordi man udslettes og forsvinder så langsomt'.

Kræft er en af de mest almindelige dødsårsager i Danmark, hvor hver tredje danske får sygdommen, hvor flere end 35.000 får diagnosen og godt 15.443 dør om året.

Stof i Colgate-tandpasta er på ny mistænkt for at give kræft
Stof i Colgate-tandpasta er på ny mistænkt for at give kræft

Ung dansk popsangerinde: Jeg har fået kræft
Ung dansk popsangerinde: Jeg har fået kræft

LÆS OGSÅ: Linse til 9-årig dreng, der tabte kampen mod kræft: Vi ses på den anden side

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx