Af Fie West Madsen - 23/03-17 19:16

Nu kommer foråret: Denne dag bliver årets hidtil varmesteNu kommer foråret: Denne dag bliver årets hidtil varmeste

Det gode forårsvejr har ladet vente på sig, men nu er det for alvor ved at være endegyldigt slut med tykke vanter og nattefrost for i år - og mandag kan vi formentlig se frem til årets hidtil varmeste dag.

storybild

Ifølge DMIs prognoser bliver mandag nemlig den dag, hvor temperaturen for første gang i år når de 15 grader.

Tidligere på måneden har der været målt 14,4 grader, og for at temperaturen kan komme det sidste nøk opad, kræver det, at skydækket er minimalt på mandag. Selv små udsving kan nemlig sagtens betyde, at vi må nøjes med sølle 13 grader.

- Vi skal have solen på banen, for hvis der er skyer, bliver det måske kun 13 grader. Så skal der heller ikke være ret meget vind, men det tror vi dog heller ikke på, at der kommer, fortæller den vagthavende hos DMI, Henning Gisselø.

Nu kommer foråret for alvor: Så varmt bliver det
Nu kommer foråret for alvor: Så varmt bliver det

Han tilføjer, at man ikke tør love, at det bliver 15 grader i hele landet, men flere steder lokalt er der stor sandsynlighed for, at det sker.

Derfor ser man også hos DMI spændt frem mod mandag.

- Vi er selvfølgelig ikke helt sikre, men nu hvor det kan være første gang, vi når de 15 grader, så er der da lidt spænding i luften; er det nu, vi når dem? lyder det fra Henning Gisselø.

Så varmt bliver det i næste uge
Så varmt bliver det i næste uge

Udover mandag ser den kommende uge vejrmæssigt også pæn ud med både sol og tørvejr - og temperaturer mellem 10 og 15 grader. Dermed tør Henning Gisselø også godt fastslå, at det nu definitivt er slut med vintervejr for i år.

- Hvis man bare har været ude torsdag med solskin og ikke meget vind, kan man mærke, at nu er foråret kommet. Og der er ikke noget, der tyder på, at vi skal have vinteren tilbage, siger Henning Gisselø.

DMI slår fast: Så suverænt var september-vejret
DMI slår fast: Så suverænt var september-vejret

Gennemsnittet for de senere år viser ifølge DMI, at man typisk rammer de 15 grader den 24. marts. I 2012 ramte man dog allerede 15 grader i februar.

LÆS OGSÅ: Gråvejr i sigte: Sådan bliver weekendvejret

LÆS OGSÅ: Foråret springer ud med byger og milde vinde

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nye forbindelser under lup: Særlig...
bt.dk
Venner gennem 30 år: Eddie Skoller...
bt.dk
Teenageren Emma trodsede sine...
bt.dk
Kritikken hagler ned over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx