Af - 28/04-14 08:04; Opdateret: 28/04-14 08:17

Politikere vil sætte en stopper for milliardfradragPolitikere vil sætte en stopper for milliardfradrag

37.770 personer, som ikke bor i Danmark, fik i 2012 hver næsten 30.000 kroner i befordringsfradrag af Skat. Flertal i Folketinget er klar til at se på reglerne.

storybild

(Billede: Polfoto)

Bor du i Barcelona, Bangkok eller Berlin, mens du arbejder i Danmark, kan du få tusindvis af kroner i rejsefradrag for rejsen til Danmark.

Skat gav i 2012 befordringsfradrag for over 1,1 milliard kroner til folk, der ikke har folkeregisteradresse i Danmark, viser et folketingssvar.

14.175 østeuropæere fik 238,9 millioner i fradrag, mens 8.710 udlandsdanskere hver fik 41.705 kroner i fradrag på et år eller i alt 363,3 millioner kroner.

Usikkerhed om håndværkerfradragets fremtid
Usikkerhed om håndværkerfradragets fremtid

DF, De Konservative, Enhedslisten og SF ønsker derfor at sætte loft over, hvor lang afstand man kan få fradrag for.

»Det her er jo grotesk. Der skal strammes op – vi foreslår, at man kun får fradrag for de første 600 kilometer,« siger SF’s Lisbeth Bech Poulsen til metroxpress.

De Konservatives Brian Mikkelsen bakker op:

»Fradraget bør blot række fra den ene ende af Danmark til den anden.«

I dag får man 1,05 kroner pr. kilometer til job i fradrag, når der er over 120 kilometer – eller man kan trække udgiften til flybilletten fra.

Skat finder fradragsfejl for 67 millioner kroner
Skat finder fradragsfejl for 67 millioner kroner

Da også Venstre vil se på reglerne, er regeringen i mindretal. Formanden for rejsearbejderne vil dog have sat fradraget op.

»Hvis politikerne satte sådan et loft, ville folk stoppe med at arbejde i Norge og Tyskland,« siger formand Hans Erik Meyer til metroxpress.

Skatteminister Morten Østergaard (R) vil intet ændre.

'Når vi i Danmark giver et fradrag for transport til og fra arbejde, er det, fordi vi ønsker, at folk skal være mobile og flytte sig efter det arbejde, der findes. Et loft over fradraget vil meget hurtigt ramme de arbejdstagere, der pendler langt indenlands', skriver han til metroxpress. 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Morten Resen jubler: 'Det havde vi...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
Chefen hylder Magnussen: 'Han var...
bt.dk
Nyt menukort skræmte kunderne væk fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx