Af - 29/04-14 21:29

Qvortrup har tidligere talt pænt om ulovlige oplysningerQvortrup har tidligere talt pænt om ulovlige oplysninger

Den tidligere Se og Hør-chefredaktør var positivt indstillede over for norske Nordea-medarbejdere, der i 2007 lækkede oplysninger til norsk søsterblad

storybild

(Billede: Polfoto)

Henrik Qvortrup, var noget mere åben over for brugen af lækkede data om kendte og kongeliges privatøkonomi, da han sad som chefredaktør på Se og Hør i slutningen af 2007, end tilfældet er i dag.

I et forløb, der er nærmest parallelt med det nuværende, skrev en tidligere medarbejder på det norske Se og Hør, som også udgives af Aller Media, i 2007 en bog med påstande om, at Se og Hørs norske søsterblad havde købt af personlige oplysninger af politibetjente og ansatte i Nordea om blandt andre medlemmer af det norske kongehus.

Da sagen først blev kendt i februar 2007, udtalte Henrik Qvortrup, at ”for mig går skillelinjen, der hvor vores handlinger er på den rigtige side af straffelovens bestemmelser”. Da Nordea i Norge efter længere tids undersøgelser i december nåede frem til, at påstandene om de ulovlige salg af oplysninger formentlig var sande, var budskabet dog et andet fra Se og Hørs daværende chefredaktør.

I en artikel på avisen.dk fremgår det, at det ikke er utænkeligt, at det danske Se og Hør kunne finde på at betale for lignende oplysninger:

- Jeg synes da, at danske Nordea-ansatte med fordel kunne lære noget af deres norske kolleger, sagde Henrik Qvortrup dengang til avisen.dk.

- Det er et vældig kækt citat i bagklogskabens klare skær, lyder reaktionen fra medieforsker Mark Ørsten fra RUC.

Over for BT har Henrik Qvortrup da også afvist at have haft kendskab til, at en daværende medarbejdere hos Nets skulle have fodret bladet med personlige oplysninger.

- Hvis noget er ulovligt, så havde jeg sagt fra, sagde han til BT.

Ifølge BT har Qvortrup forladt TV 2 som konsekvens af sagen. metroxpress har forgæves forsøgt at få fat i Henrik Qvortrup.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Voldsom brand raserede i europæisk...
bt.dk
Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
BTs fodboldkommentator: Spørge-Åge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx