Af Ritzau - 09/12-16 13:54; Opdateret: 09/12-16 14:20

Skytteforeninger gransker sikkerhed efter drab på politimandSkytteforeninger gransker sikkerhed efter drab på politimand

Pistolen, der tidligere i ugen blev brugt til at dræbe en politimand, var muligvis stjålet fra en skytteklub.

storybild

43-årge Jesper Jul blev tirsdag skudt ned foran politistationen i Albertslund. Skytteforeningerne vil nu forbedre sikkerheden. (Billede: Scanpix/Martin Sylvest)

De danske skytteforeninger vil forbedre sikkerheden, efter en politimand tidligere på ugen blev skudt.

Men det er umuligt helt at gardere sig mod lignende tragedier, siger Lars Høgh, der er formand for DGI Skydning, der er en paraplyorganisation for skytteforeningerne.

- Man skal huske, at det er helt exceptionelt, at en person reagerer, som det er sket her, siger formanden.

- Vi skal lave regler, der er så gode som muligt. Men det er umuligt at være 100 procent sikker på, at der aldrig sker en fejl igen, siger han.

Søren Pape Poulsen (K) har fredag meddelt, at han vil stramme reglerne for skytteforeninger. Justitsministeren vil blandt andet se på de krav, der stilles for at blive medlem.

Lars Høgh kan fredag ikke give et endeligt svar på, om skytteforeningerne vil bakke op om et eventuelt krav om en ren straffeattest eller baggrundstjek.

- Jeg gør mig mange tanker. Men jeg har endnu ikke fundet de vises sten. Den danske befolkning skal føle sig trygge ved at have skytteforeninger i landet. Men samtidig har vi et foreningsliv, som skal fungere, siger han.

- Vi er foreninger som håndboldklubber og fodboldklubber. Samtidig har vi et meget farligt idrætsredskab. Det er jeg meget bevidst om, siger han

Politibetjent Jesper Jul blev skudt ved politistationen i Albertslund tirsdag. Han døde onsdag eftermiddag.

Rødovre Skytteforening havde mandag anmeldt, at en pistol var blevet stjålet. Det er formentlig den pistol - en kaliber 22-pistol af mærket Hemmerly - som blev brugt til at skyde betjenten.

- Det er vigtigt at sige, at Rødovre Skytteforening reagerede med det samme. Jeg står 100 procent bag det, som foreningen har gjort, siger Lars Høgh.

Den 26-årig mand, der er sigtet for drabet, er tidligere straffet og kom jævnligt i skytteforeningen. Han nægter sig skyldig.

Sammen med Danmarks Jægerforbund er Dansk Skytte Union og DGI gået sammen med Justitsministeriet om at få etableret et såkaldt våbenråd. Rådet mødes inden jul for at drøfte lovgivningen på området.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Mascha om forholdet til sin nye...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx