Af - 11/05-15 08:13; Opdateret: 11/05-15 08:56

Proteinguru gør oprør: - Man kan godt være super fit uden en sixpackProteinguru gør oprør: - Man kan godt være super fit uden en sixpack

Fitness-konkurrencer er mere populære end nogensinde før. Men idealet af kvindekroppen i fitnessverden er domineret af meget tydelige mavemuskler, fremspringende blodårer og masser af skarpkantede muskler. Det mener træningsblogger og forfatter Morten Svane, der nu vil vise et mere nuanceret billede af kvindekroppen med en ny billedserie.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvordan ser en “fit” kvindekrop ud? Mange tænker automatisk på en tynd model med mavemuskler, der springer i øjnene. Det er også det billede træningsblogger Morten Svane har fået på nethinden. Men det vil han nu lave om på.

- En fit krop kommer i mange former. Man behøver ikke have fremspringende mavemuskler for at være fit, siger han.

I dag har han på sin blog publiceret en billedserie med referencer til Doves “Real Beauty” reklamekampagne fra 2004. Billederne viser 11 kvinder, der alle går op i træning, for at vise at en trænet kvindekrop kan se ud på mange måder.

- Det er ikke for at nedgøre tynde kvinder eller kvinder med en lav fedtprocent. Men billedet, der bliver tegnet af en fit kvindekrop i medierne, er domineret af en meget lav fedtprocent. Jeg vil gerne vise andre billeder af en trænet krop, siger Morten Svane.

Mette advarer unge piger om bikini-fitness: - De bliver knækket af det
Mette advarer unge piger om bikini-fitness: - De bliver knækket af det

En af kvinderne på billederne er den tidligere bodyfitness atlet Celestine Jensen, der nu arbejder som personlig træner. Hun sagde ja til at være med, fordi hun hver dag møder kvinder, der har en meget bestemt opfattelse af, hvordan en trænet kvindekrop ser ud.

- Pigerne vil gerne have en sixpack og se ud som fitnessmodellerne gør, men det er altså de færreste kvinder, der ser sådan ud hele året rundt. Lige nu er der rigtig meget fokus på kvinder uden fedt på kroppen, men pigerne ved slet ikke, hvor meget det kræver, og at det faktisk ikke nødvendigvis er sundt, lyder det fra Celestine Jensen.

Du kan se alle billederne her.

Power Girl: Anette stiller op til bikini fitness efter alvorlig kræftsygdom
Power Girl: Anette stiller op til bikini fitness efter alvorlig kræftsygdom

Fitness World fortryder: Spastisk lammede Frederik må godt træne hos os alligevel
Fitness World fortryder: Spastisk lammede Frederik må godt træne hos os alligevel

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx