Af Ritzau - 24/08-16 10:17

Konservative klandrer Skat for \Konservative klandrer Skat for "historisk skatteskandale"

Danmark kunne få seks kræftpakker for Skats tab på udbytteskatten, siger skatteordfører Brian Mikkelsen (K).

storybild

De Konservatives skatteordfører Brian Mikkelsen skoser Skat for at smide over et dusin milliarder kroner væk til udenlandske kriminelle, som har svindlet med refusion af udbytteskat. (Billede: Scanpix/Erik Refner)

Hvordan skal danskerne have tillid til Skatteministeriet, som har sendt 12,3 milliarder kroner til udenlandske kriminelle, lyder det fra De Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen.

Tirsdag aften oplyste skatteminister Karsten Lauritzen (V), at regningen er steget med over tre milliarder kroner, så mankoen nu er over et dusin milliarder kroner.

- Det er danmarkshistoriens største offentlige skandale. Det kunne vi have brugt til mange gode ting på grund af manglende kontrol, styring og sløseri i Skat, siger Brian Mikkelsen.

Han vil onsdag middag fortælle skatteministeren, hvad danskerne har mistet på sagen. Beløbet svarer til seks af de kræftpakker, som regeringen fremlægger onsdag, lyder det.

- Vi kunne have haft bedre kræft- og hjertebehandling og bedre skoler, hvis man ikke havde mistet de penge. Derfor skal der ryddes gevaldigt op i Skat, siger Brian Mikkelsen.

- Der er ikke blot brug for en støvsugerbande, men en hel oprydningsbande, for at der kommer styr på den butik igen.

Trods kritikken er De Konservative klar til at sende flere penge til Skat, som Karsten Lauritzen kræver på finansloven for at finansiere sin investeringsplan.

- Der er også brug for nogle ressourcer, så pengene ikke bare fosser ud af Danmark. De skal ikke gå til udenlandske kriminelle, siger Brian Mikkelsen.

I efteråret forhandler partierne også en ny ejendomsvurdering. De Konservative kræver grundskyld og ejendomsværdiskat væk. Staten skal i stedet beskatte boligejerne, når de forlader ejendomsmarkedet, påpeger han.

- Hvis man fik ryddet op i den bule med alle de problemer, der er i Skat, ville det løse sig, hvis man fik fjernet ejendomsvurderingerne, hvor der var fejl i hver tredje, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
Kærligheden brast: Her er Sarah...
bt.dk
Annette Heick: Jeg hader at indrømme...
bt.dk
Husker du X Factor-vinderen Emilie?...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx