Af Lars Lindevall - 16/07-17 23:12

Skylder 100.000 kroner i børnebidrag: 'Jeg har kneppet den forkerte pige én nat'Skylder 100.000 kroner i børnebidrag: 'Jeg har kneppet den forkerte pige én nat'

Ved du noget om sagen? Så hører BT og metroxpress meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

storybild

Personerne på arkivbilledet har ikke noget med sagen at gøre. (Billede: Shutterstock/Iris (modelfoto). )

Ved du noget om sagen? Så hører BT og metroxpress meget gerne fra dig. Send en mail til 1929@bt.dk eller skriv en besked til os her på Facebook.

Sagen skabte store overskrifter, da den kom for retten i 2015.

En 40-årig mand fra København blev ved Østre Landsret idømt otte måneders ubetinget fængslet for at have snydt med dna-prøver i forbindelse med en faderskabssag.

Han blev dømt for bedrageri, da han havde forfalsket den DNA-prøve, som skulle be- eller afkræfte, om han var far til en pige, der kom til verden i 2010.

Udover at manden havde fået en anden ukendt person til at afgive en DNA-prøve i hans eget navn, havde han tidligere fået en bekendt til at lave en lægeerklæring om, at han var for syg til at møde op til prøvetagningen.

Med dommen blev det også slået fast, at manden havde ansvaret for at betale børnebidrag til pigen.

I forbindelse med et tema om ubetalt børnebidrag har TV 2 taget sagen op igen, og nu viser det sig, at manden skylder over 100.000 kroner i børnebidrag, som han aldrig har betalt.

Det fortæller moren, der gerne vil være anonym.

»Jeg bliver ked af det, jeg bliver trist. Jeg tænker på, hvad skal jeg fortælle mit barn om seks år, når hun er stor nok til at spørge endnu mere ind til det. Og sige, at 'din far ikke vil have noget med dig at gøre',« siger moren til TV 2.

I forbindelse med at regeringen lukkede Skat i juni, bl.a. som konsekvens af de mange skandalesager om manglende gældsinddrivelse, blev inddrivelsen af gæld til det offentlige midlertidigt suspenderet.

Derfor kan der gå lang tid, før de ramte børn og forældre ser deres penge.

TV2 har været i kontakt med faren til pigen.

Han har ikke ønsket at stille op til et tv-interview, men forklarer, at han efter sin dom ikke har været i stand til at betale børnebidrag, da det har været svært for ham at finde et arbejde. Ifølge TV 2 har manden en lejelejlighed ved Kongens Nytorv i indre København, men han ønsker ikke at oplyse, hvad den koster i husleje.

I en telefonsamtale med den 40-årige mand lyder det fra journalisten fra TV 2:Det her handler om, at du har bragt dig selv i en situation, hvor du…Hvortil den 40-årige mand svarer:»Ja, fordi jeg har kneppet den forkerte pige én nat.«

Over for TV 2 siger anmoder den 40-årige mand også journalisten om at holde sig fra både ham og familien, da han oplever henvendelsen som en stor gene - både privat og i forhold til hans fremtidige arbejdsliv.

BT kender identiteten på den tidligere dømte mand, men har valgt ikke at bringe navnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Superligaklub har fundet sin nye...
bt.dk
Superliga-boss måtte fyre sin ven:...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx