Af - 16/06-16 11:51; Opdateret: 03/11-16 10:19

Efterforsker i præste-sag: Dansk politi ringede først efter 19 dage - nu er FBI sat på sagenEfterforsker i præste-sag: Dansk politi ringede først efter 19 dage - nu er FBI sat på sagen

Amerikanerne inddrager nu FBI i jagten på den danske frikirikepræst - bosat i Orlando - som er mistænkt for omfattende sexmisbrug af kirkebørn.

storybild

Her ses et af billederne fra det som kirkens unge overfor politiet beskriver som sexfester i frikirkepræstens garage. På billedet ses præsten og to halvnøgne kvinder fra kirkemiljøet

På trods af gentagne henvendelser gik der 19. dage før amerikansk politi fik de oplysninger de bad om fra dansk politi i sagen om sexanmeldt frikirkepræst, forklarer Detective Dave Vernon fra lokalpolitiet i Orlando Florida.

Menigheden der blev forført
Menigheden der blev forført

- Jeg sendte en mail til dansk politi den 5. maj, da vi modtog anmeldelsen herovre, hvor jeg spurgte efter nogle ting og bad om specifikke oplysninger. Da jeg intet hørte sendte jeg endnu en mail, hvor jeg rykkede for oplysningerne og understregede, at det var vigtigt. Men først 24. maj talte jeg med dem første gang, siger betjenten.

To dage senere havde amerikansk politi nok til at ransage den sexanmeldte præsts hus, hvor man konfiskerede adskillge harddiske. Her havde præsten dog haft ugevis til at slette sine spor.

Præsten er anmeldt for sexmisbrug af mindst otte unge i Danmark og to i Orlando, Florida, hvor han har boet siden 2011.

Den lokale betjent erkender dog, at han ikke har meget erfaring i samarbejde på tværs af grænser og understreger, at det ikke er en egentlig kritik af dansk politi. For at lette samarbejdet mellem de to lande har amerikanerne nu sat en FBI-betjent i København på sagen.

- FBI er blevet bedt om at hjælpe med kommunikationen mellem mit kontor og dansk politi. De er ikke en del af selve efterforskningen, men håbet er at de kan fungere som et slags bindeled mellem de to landes politikorps, oplyser Dave Vernon.

Detective Dave Vernon på sit kontor på den lokale politistation udenfor Orlando, ikke langt fra hvor den sexanmeldte danske frikirkepræst bor.

Politiinspektør hos Midt- og Vestjyllands Politi, Hans Roost, afviser, at man har sovet i timen.

- Jeg kan ikke genkende, at vi ikke har reageret. Der vil altid være korrespondance, men hvis de ønsker materiale, som skal være retsgyldigt, så skal de sende en retsanmodning, og det har vi ikke modtaget, siger han og kalder det helt normalt, at FBI bruges som kontakt i internationale sager.

Han erkender dog, at sagen løbende løbende er blevet opprioriteret.

- Den har været prioriteret fra dag et, men har skiftet hænder undervejs, sådan at vi i dag både har lokale kræfter, it-kræfter og sædelighedsspecialister inde over. Det er en meget alvorlig sag. Vi vil selvfølglig bagefter vurdere om vi hurtigere skulle have placeret den i central efterforskning. Jeg vil da erkende, at der er skruet op for efterforskningen løbede, efter vi blev klar over sagens omfang

Hvor mange anmeldelser man nu er oppe på ønsker politiet ikke at oplyse.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx