Af - 09/03-15 08:20; Opdateret: 09/03-15 10:29

Helbredt 23-årig ludoman: Supermarkeder bør ikke opfordre til lottoHelbredt 23-årig ludoman: Supermarkeder bør ikke opfordre til lotto

Sebastian Balleby's teenage-karriere som ludoman, hvor han spillede hele sin afdøde fars store arv op, startede som barn, hvor han valgte skrabelodder frem for slik.

storybild

- Butikker bør bare slet ikke have lov at opfordre til køb af lottospil, for det er en meget nærgående måde at presse til et køb, som for nogle kan blive skæbnesvangert.

Det mener i hvert fald, 23 årige Sebastian Balleby, der ved fra sig selv, hvad han taler om, når han advarer mod at lottospil kan være første skridt på en farlig rejse over i ludomani.

Kvinde bedrog for millioner: Skulle skaffe penge til spil
Kvinde bedrog for millioner: Skulle skaffe penge til spil

Selv startede han nemlig også med lotto. Først fra han som 9-10 årig foretrak et skrabelod frem for slik, når han var med sin mor i supermarkedet, senere fra lottokuponerne som 11-12 år på tankstationerne og endnu mere alvorligt, da trangen til suset ved at vinde førte ham videre til de hurtigere og endnu farlige online spil, som han blev dybt afhængig af i alle sine teenageår.

Center for Ludomani: Spillehaller skal lukkes om natten
Center for Ludomani: Spillehaller skal lukkes om natten

- Ikke alle, der drikker, bliver alkoholikere. Ikke alle, der spiller lotto, bliver ludomaner. Men nogle gør. Selv blev jeg primet til suset ved lotto som barn for til sidst som 18 årig at have spillet hele min ganske store arv fra min far op i hemmelighed, fordi de små gevinster ikke var spændende nok.

Da Sebastian går i gymnasiet indser han, at hans spillevaner ikke normale. Han spiller poker og oddser hver dag i timevis og lyver for sine venner og familie for at skjule sin spilletrang. Men da han en aften, inden sin 19 års fødselsdag, spiller 16.000 kroner væk på syv minutter, bryder han sammen, går til bekendelse og søger hjælp.

Test dig selv: Er du ludoman?
Test dig selv: Er du ludoman?

- Det var mit turning point, hvor det værste ikke engang var de mange, mange tusinder, der var forsvundet i de syv år, men alle de løgne, jeg havde fortalt for at dække over, hvor meget og hvor voldsomt jeg havde spillet, fortæller Sebastian Balleby, som i dag er helbredt for sin ludomani.

LÆS OGSÅ: Ludomani blandt unge eksploderer

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Borgere vågnede til mærkværdigt syn:...
bt.dk
Gemmer der sig en formue på loftet?...
bt.dk
Hjemmehjælper anholdt
bt.dk
Russisk curlingspiller mister OL-bronze
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx