Af - 15/10-15 19:03; Opdateret: 15/10-15 19:50

Medie: Regeringen vil forkorte politiuddannelsenMedie: Regeringen vil forkorte politiuddannelsen

Regeringen vil forkorte uddannelsen for politibetjente for at få de studerende hurtigere på gaden, det skriver TV2.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Regeringen vil lave om på uddannelsen til at blive politibetjent og forkorte den til to år.

Det skriver TV 2 torsdag aften.

Tv-stationen har torsdag aften erfaret, at det er regeringens plan at save et år af betjentenes skoletid som optakt til Folketingets forhandlinger, der begynder på onsdag.

Løkke sender penge og eksperter til EU's grænser
Løkke sender penge og eksperter til EU's grænser

Det betyder, at uddannelsen går fra tre til to år. Ifølge TV2 er der lagt op til, at der bliver tale om en grunduddannelse, hvor det er muligt at videreuddanne sig og specialisere sig, når man er kadetterne er færdige med den grundlæggende træning.

Flertal kræver overvågningskameraer registreret før nytår
Flertal kræver overvågningskameraer registreret før nytår

Formanden for Politiforbundet, Claus Oxfeldt, kan ikke bekræfte, at en ændring er på vej, men direkte adspurgt, om det kunne være en idé at forkorte politiuddannelsen for at få frigjort flere midler, svarer han:

- Alt er i spil. Alle gode idéer hilses velkommen. Vi er parate til at kigge på noget utraditionelt, siger han til ritzau.

Peter Kofod Poulsen, medlem af Folketingets retsudvalg for Dansk Folkeparti, siger til TV2, at forslaget lyder spændende, og at Dansk Folkeparti ikke er afvisende.

- Vores hovedprioritet er, at vi får nogle betjente igennem og øget antallet af betjente i den danske politistyrke, lyder det overfor TV2.

- Det lægger også nogle krav i forhold til efteruddannelse, så vi kan sikre, at styrken har en høj faglighed også i fremtiden, siger Peter Kofod Poulsen.

Politiforbundet har 10.520 medlemmer, og Dansk Folkeparti sagde i kølvandet på skudangrebene i februar i København, at partiet ønsker 2000 flere politibetjente på gaden inden for ti år.

Fire gange om året, optager politiet 96 nye politielever, som det ser ud nu.

Siden skudangrebene 14.- og 15. februar har landets betjente været under pres. Sygemeldingerne er steget, og i denne uge kom det frem, at politiet er så presset af andre opgaver, at anmeldelser af indbrud bliver nedprioriteret.

Rigspolitiet konkluderede selv i maj, at der er behov for mere fokus på politiets skydefærdigheder og evne til våbenbetjening.

Ved skudangrebene i København i februar skød og dræbte gerningsmanden Omar El-Hussein to civile og sårede seks betjente.


LÆS OGSÅ: V: Liberal Alliance vil både åbne og lukke Irak-kommission

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DSB hæver priserne for tusindvis af...
bt.dk
Sønderjyske-profil efter...
bt.dk
Ny strandpromenade til 26 millioner...
bt.dk
Ikeas kæmpestore varehus i Danmark...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx