Af Mads Brandsen - 03/11-17 14:06

Kæmpe valgannonce-brøler: Stavefejl gav kandidat det værst tænkelige efternavnKæmpe valgannonce-brøler: Stavefejl gav kandidat det værst tænkelige efternavn

Det kunne ikke blive mere uheldigt.

storybild

”Stem personligt. Sæt krydset ved Katja Hitlers.”

Sådan lyder det opsigtsvækkende budskab i en annonce i seneste udgave af Ry Ugeavis.

Problemet er bare, at kandidaten, der stiller op for Radikale Venstre til kommunalvalget i Skanderborg, rettelig hedder Katja Hillers.

»Selvfølgelig er jeg træt af det, men et eller andet sted kan jeg også kun trække på smilebåndet, for i bund i grund står jeg jo for direkte det modsatte,« siger Katja Hillers til TV 2.

Der er altså absolut ingen sammenhæng mellem Katja Hillers og den tidligere tyske nazistiske diktator Adolf Hitler, som der stod, og derfor er der røde ører hos ugeavisen.

Jens Møller, der har ansvaret for annoncerne i Ry Ugeavis erkender over for TV 2, at der er sket en teknisk fejl, da layouterne ændrede i den oprindelige fil med annoncen.

- Her kan der opstå fejl, men der er ingen her i huset, der kan mindes noget lignende, hvor et bogstav er blevet byttet ud. Der er desværre ingen, der fanger fejlen, og det er hamrende ærgerligt, siger Jens Møller.

Katja Hillers har også indrykket annoncen i to kommende udgaver – og det bliver med det rigtige navn, lover ugeavisen.

På Ry Ugeavis kan man trøste sig med, at man ikke er alene om at klokke i annoncerne for tiden. Ugeavisen Esbjerg er kommet til at skrive, at fire siders Venstre-annonce er betalt af Esbjerg Kommune - hvilket ville være ulovligt. Annoncen er betalt af Venstre selv.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

DMI: Nu bliver vejret helt anderledes
bt.dk
Stjerne-skuespiller blev til grin...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx