Af Ritzau - 17/10-16 16:53; Opdateret: 17/10-16 21:04

Dansk Folkeparti betaler penge tilbage til EUDansk Folkeparti betaler penge tilbage til EU

DF betaler 200.000 kroner tilbage til EU, oplyser DF-formand. Han vidste, at de blev brugt på sommermøde.

storybild

Dansk Folkeparti betaler 200.000 kroner tilbage til EU, oplyser partiformand Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev. (Billede: Scanpix/Ida Guldbæk)

Dansk Folkeparti betaler 200.000 kroner tilbage, som partiet har fået fra EU-Parlamentet.

Det oplyser partiformand Kristian Thulesen Dahl.

Han kalder sagen "en rodebutik".

- Alle må nu have en forventning om, at der nu endeligt ryddes op i den rodebutik, som Meld tilsyneladende har været, skriver Kristian Thulesen Dahl i sit ugebrev.

Selv om partiet måtte være uenig i vurderingen, betaler partiet pengene tilbage, understreger han.

- Tvivlen vil gøre, at vi betaler tilbage. Så kan vi efterfølgende tage debatten om, hvorvidt DF er blevet hårdere vurderet end andre i forhold til, hvad man kan bruge midler fra EU til europæiske partier til, skriver Kristian Thulesen Dahl.

I en mail til DR Nyheder oplyser formanden mandag aften, at han var var klar over, at EU-midlerne blev brugt til at betale en del af DF's sommergruppemøder:

- Jeg har været bekendt med, at der var nogle omkostninger i forbindelse med EU-delen af møderne, der blev dækket af EU-midler.

- Men ikke hvordan det nærmere er sket eller på baggrund af hvilke regler, man i Meld har vurderet, det kunne ske.

EU's antisvindelenhed, Olaf, har indkaldt parlamentsmedlemmerne Jørn Dohrmann (DF) og løsgænger Rikke Karlsson, som forlod partiet på grund af uenighed om sagen med Morten Messerschmidt.

Det oplyser partiets EU-gruppeformand, Anders Vistisen.

Og sagen huer ikke Dansk Folkepartis formand.

- Det rigtige program er ikke sendt med til Europa-Parlamentet, og folk svarer forvirret på, om de har deltaget i en Meld-konference eller ej. Det dur selvfølgelig ikke, skriver Kristian Thulesen Dahl videre i sit ugebrev.

- Derfor støtter jeg naturligvis, at DF's nye gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, tager kontakt til Europa-Parlamentets administration med henblik på at få bragt tingene i orden.

Ekstra Bladet og DR Nyheder har dokumenteret, at Dansk Folkeparti fik 200.000 kroner til sommergruppemøder i 2014 og 2015. Pengene blev bevilget til EU-konferencer gennem Meld.

EU-Parlamentet har før krævet 2,9 millioner kroner tilbage fra DF i Meld-midler til at hyre skonnerten Halmø. DF har refunderet 1,6 millioner kroner.

Morten Messerschmidt er desuden beskyldt for at indsætte Rikke Karlsson og Jørn Dohrmann i Melds bestyrelse uden deres vidende.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx