Af - 24/08-16 10:44; Opdateret: 24/08-16 13:12

Qvortrup: Befolkningens tillid til Skat på niveau med DSBQvortrup: Befolkningens tillid til Skat på niveau med DSB

Sag om kæmpesvindel kan føre til alvorligt knæk i tilliden mellem Skat og borgere, advarer Henrik Qvortrup.

storybild

(Billede: Jens Nørgaard Larsen)

Sent tirsdag aften sendte Skat en diskret pressemeddelse ud om, at svindlen med udbytteskat var 3.2 milliarder større end hidtil antaget, så det samlede beløb danske skatteydere var blevet franarret var oppe på 12.3 milliarder kroner.

Konservative klandrer Skat for
Konservative klandrer Skat for "historisk skatteskandale"

Skatteminister Karsten Lauritzen sagde i den forbindelse, at det var glædeligt, der nu var blevet sat et punktum i sagen, men politisk analytiker for Metroxpress, Henrik Qvortrup, finder det mærkeligt, at så stor en sag ender uden konsekvenser for den øverste ledelse i Skat.

- Jeg finder det besynderligt, at Skats øverste ledelse har klaret frisag. Vi taler trods alt ikke om småpenge, og hvis det skal give mening at have en ansvarlig ledelse, så virker det mærkeligt, at det her ikke får nogle konsekvenser, siger Henrik Qvortrup og peger på, at Skats direktør, Jesper Rønnow Simonsen, er sluppet helt uskadt gennem forløbet, mens 'aben' er blevet placeret i ledelseslaget under ham.

Skats gamle chef studser over sen reaktion på svindel
Skats gamle chef studser over sen reaktion på svindel

Samtidig kan hele forløbet og det ekstremt store beløb, der er svindlet for, skabe et alvorligt tillidsbrud mellem befolkningen og Skat, hvis omdømme ifølge Henrik Qvortrup er ved at 'være på niveau med DSB'.

Opgørelse viser nye milliarder tabt til skattesvindel
Opgørelse viser nye milliarder tabt til skattesvindel

- Der har været medarbejdere nok til at undersøge, om en almindelig borger har fået 44 kroner for meget tilbage i kørselsfradrag, mens udenlandske svindlere uhindret har lænset statskassen for et enormt beløb. Det kan føre til et alvorligt knæk i tilliden, hvor danskernes opfattelse af Skat ender som med DSB, siger Henrik Qvortrup.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx