Af - 17/03-16 14:51; Opdateret: 17/03-16 15:13

Nu kan du hylde hverdagens helteNu kan du hylde hverdagens helte

For tredje år i træk uddeles Fællesskabsprisen. Det er dig, der bestemmer, hvem der skal indstilles til prisen.

storybild

Charlotte Drue fik sidste år Fællesskabsprisen for at skabe fællesskabet 'Søskendekram' for efterladte søskende efter sin egen broders død. (Billede: privat foto)

Har du en nabo, som altid hjælper med et smil. En kollega, som er mere værd end din løn? Eller kender du en ildsjæl eller en forening, som fortjener et skulderklap for at tænke mere på at hjælpe andre end sig selv, så har du nu muligheden for at indstille vedkommende til Fællesskabsprisen 2016.

Prisen blev indstiftet af en række virksomheder, organisationer og privatpersoner i 2014, blandt andre Falck, 3F og formand for Socialdemokraterne Mette Frederiksen.

Broderens død gav Charlotte 776 nye søskende
Broderens død gav Charlotte 776 nye søskende

- Med prisen anerkender og hylder vi vores fællesskab. Det danske fællesskab står på skuldrene af de mennesker, som hver dag ikke alene passer deres arbejde,men samtidig yder en ekstraordinær indsats for os alle sammen. Vi skal huske at hylde disse hverdagens helte, der gør fællesskabet til konkret virkelighed, siger Mette Frederiksen.

En af sidste års 10 vindere af prisen er Taxa-Arne – Arne Pedersen – som gennem 30 år har befordret børn fra specialtilbud i Gentofte Kommune. Han fik prisen for at nære en særlig omsorg for børnene og for at have skabt 'et helle i bilerne, hvor børnene kan være sig selv.' Prisen betød meget udtaler Taxa-Arne:

- Det var et gevaldigt skulderklap. Jeg har jo bare gjort mit arbejde, men jeg føler, at jeg har fået en fortjenstmedalje!

I år kan du – og alle andre – indstille kandidater til prisen frem til den 1. juni på Fællesskabsprisen.dk. Der uddeles igen i år 10 priser. En af dem er metroxpress' læserpris. I de kommende uger vil du kunne møde nogle af hverdagens helte her på mx.dk.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Piotr om fremtiden: 'Måske skulle...
bt.dk
Tre biler går op i røg i Ishøj:...
bt.dk
Engelsk legende helt vild med...
bt.dk
Politiet advarer: Hvis denne kvinde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx