11/07-17 17:07; Opdateret: 12/07-17 15:19

Nye diger skal sikre Storebæltstunnelen mod oversvømmelseNye diger skal sikre Storebæltstunnelen mod oversvømmelse

Kystdirektoratet har godkendt en forstærkning af digerne omkring Storebæltstunnelen på Sprogø.

storybild

- Vores beregninger viser, at der er risiko for en oversvømmelse af anlægget inden for 50 år, siger driftsleder for drifts- og vejanlæg i A/S Storebælt, Jan Lyngsø, til DR P4 Fyn. Scanpix/Søren Steffen/arkiv

København. Storebæltstunnelen, som DSB's tog hver dag suser igennem, skal sikres yderligere mod potentielt stigende vandstande.

Det står klart, efter at Kystdirektoratet har givet tilladelse til en forstærkning af digerne nær tunnelens åbning på den lille ø Sprogø.

Det skriver DR P4 Fyn tirsdag.

Forstærkningen af digerne forventes at komme til at koste 50 millioner kroner. Arbejdet begynder i efteråret 2018 og skal efter planen stå færdigt i foråret 2019.

Ifølge Kystdirektoratet skal digerne omkring tunnelen forbedres, fordi forhøjet vandstand har øget risikoen for en potentiel oversvømmelse af tunnelrøret.

- Togforbindelsen over Sprogø er kritisk infrastruktur for hele landet.

- Derfor har vi givet grønt lys til, at digerne kan føres up to date til de vejrforhold, vi vil se i fremtiden, siger afdelingschef Ane Høiberg Nielsen fra Kystdirektoratet til DR P4 Fyn.

Tilladelsen til at forstærke digerne vækker begejstring i A/S Storebælt, der driver og vedligeholder Storebæltsforbindelsen.

- Vores beregninger viser, at der er risiko for en oversvømmelse af anlægget inden for 50 år.

- Så det er afgørende, at vi får mulighed for at forbedre kystsikringen nu, siger driftsleder for drifts- og vejanlæg, Jan Lyngsø, til DR P4 Fyn.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu rammer den nye Stars-film...
bt.dk
BT erfarer: Brøndby betaler 11...
bt.dk
Sødt billede: Johanne Schmidt-Nielsen...
bt.dk
Støjberg-opgør i Venstre: Det havde...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx