Af - 10/01-17 11:02

Roald skal tegne Danmarks største tegning: Se de vilde planer herRoald skal tegne Danmarks største tegning: Se de vilde planer her

Roald Bergmann skal tegne Danmarks største tegning, som bliver 2 meter høj og 66 meter lang.

Se Roald Bergmanns reaktion på det lange lærred Se video i større format i vores videosektion Videoportal

2 meter høj og 66 meter lang.

Så stor bliver Danmarks største tegning, som den 34-årige kunstner Benjamin Noir skal tegne i foråret.

Kæmpetegningen skal hedde "Vrimmel" og kommer til at hænge på hegnet på metrobyggepladsen ved Trianglen ind mod Fælledparken i København. Motivet bliver Benjamin Noirs kendte håndtegnede kaos, hvor man kan fare vild i et kaos af streger, der skal forestille hundredvis af bygninger fra København blandet med en håndfuld fantasibygninger:

- Jeg tegner altid i fri hånd, og jeg laver ikke nogen skitser. Derfor handler det om at holde tungen lige i munden, og så håbe, jeg ikke laver en grov fejl, siger tegneren Benjamin Noir, hvis rigtige navn er Roald Bergmann, der også altid tegner bygninger ud fra sin frie hukommelse. Kun få gange tjekker han google for at se, hvordan et bestemt tårn ser ud.

Inspirationsudkast som illustrerer Benjamin Noirs kommende værk. Foto: Pressemeddelelse

Et meget stort projekt
Metroxpress har mødt Roald Bergmann for at teste, hvor lang tid det vil tage at tegne Danmarks største tegning:

- Jeg tegner denne ene gang en skitse for at teste stregernes tykkelse, hvor hurtigt jeg tegner og hvor lang tid, det kommer til at tage. Jeg tegner både marmorkirken, den sorte diamant og nogle fantasibygninger, siger Roald Bergmann, der fortæller, at skitsen måler en kvart kvadratmeter, hvilket svarer til, at han skal tegne skitsen 528 gange for at lave kæmpetegningen:

- Tidligere tænkte jeg, at jeg kunne tegne den på 50 timer. Nu tror jeg mere, at det kommer til at tage 500 timer, siger Roald Bergmann, da skitsen har taget ham 2,5 time at færdiggøre. Derfor er hans strategi for kæmpetegningen at skære ned på antallet af bygninger:

- Jeg skal tegne endnu større end det, jeg plejer at gøre. Og så skal jeg forsimple det og tegne færre detaljer. Men det kan være lidt svært for mig, for jeg føler, at det er helt forkert, og at jeg går lidt på kompromis med min kreativitet, når jeg nu plejer at tegne så småt.

Roald Bergmann foran metrobyggeriet, hvor han skal til at tegne sit hidtil største værk. Foto: Sophie Himmelstrup

Fra hobby til arbejde
Den 34-årige kunstner har altid tegnet. Allerede som seksårig havde han en tus i hånden:

- Jeg tegnede virkelig mange labyrinter, da jeg var barn. Det synes jeg var sjovt. Men da jeg ikke var barn længere, lagde jeg tegneriet væk. Men for fire-fem år siden begyndte jeg igen, fortæller Roald Bergmann, der ikke havde forestillet sig, at hans hobby ville gribe om sig, som den har gjort.

Efter kort tid startede folk med at interessere sig for Roald Bergmanns kaos af streger:

- Der var mange, der gerne ville have mine tegninger, så jeg startede en plakatbiks på nettet. Nu sælger Salling og Magasin også optryk af dem og så skal jeg jo lave kæmpetegningen, og det synes jeg er sjovt, siger Roald Bergmann, som håber, at få mulighed for at lave flere store værker i fremtiden.

Se Roald Bergmann tegne skitsen og hans reaktion på lærredets størrelse i videoen øverst.

En test til det kommende værk. Foto: Sophie Himmelstrup

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: 'Årgang 0'-Stephanie...
bt.dk
14-årige Jonas kom i kæmpegæld på...
bt.dk
38-årig kvinde indlagt: Stukket ned...
bt.dk
Undgå gebyrfælder og dårlig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx