Af - 15/01-17 10:36

Emilie Meng blev konfirmeret for tre år siden: Nu skal samme præst begrave hendeEmilie Meng blev konfirmeret for tre år siden: Nu skal samme præst begrave hende

"Det her fylder rigtig, rigtig meget i mit hoved."

storybild

(Billede: Privatfoto)

Sognepræst Anna Kluge skal på torsdag begrave Emilie Meng i Sankt Povls kirke i Korsør, og selvom begravelser altid er svære, tyder noget på, at denne bisættelse kræver noget ekstra af sognepræsten, der kendte den 17-årige pige særdeles godt.

Anna Kluge konfirmerede Emilie Meng for godt tre år siden, men det var ikke kun i forbindelse med konfirmationen, at Anna Kluge kendte Emilie Meng. Den 17-årige pige sang nemlig i kirkens kor.

Det var således en udeblivelse fra salmesang søndag morgen den 10. juli, der fik alarmklokkerne til at ringe hos familie, venner og bekendte.

Familiemedlem afslører: Nu skal Emilie Meng begraves
Familiemedlem afslører: Nu skal Emilie Meng begraves

Over 200 har henvendt sig til politiet om Emilie-drab
Over 200 har henvendt sig til politiet om Emilie-drab

Torsdag den 19. januar skal den 17-årige pige stedes til hvile i selv samme kirke, og til BT fortæller Anna Kluge, at opgaven bliver 'ubeskrivelig hård'.

- Det her fylder rigtig, rigtig meget i mit hoved. Og det, der fylder mest, er den nære familie. Og det er det, der gør det her til en enormt svær, men vigtig opgave, for sorgen er så ubeskriveligt stor.

Politet efter mange nye henvendelser i Emilie-sagen: Der er mange etiske hensyn
Politet efter mange nye henvendelser i Emilie-sagen: Der er mange etiske hensyn

Efterforskningen af Emilie-drabet fokuserer nu på køretøjer
Efterforskningen af Emilie-drabet fokuserer nu på køretøjer

Drabet på Emilie Meng har fået sognepræsten til at stille spørgsmål ved sin religion:

- Der så mange teologiske spørgsmål, der dukker op i mit hoved. Altså jeg tror jo, at der findes en god Gud. Men hvorfor sker sådan noget her så?, spørger Anna Kluge BT om.

Emilie Meng forsvandt sporløst natten til den 10. juli 2016, efter hun havde festet med nogle veninder. Pigernes skiltes på Korsør station og siden hørte ingen fra den 17-årige pige. Først et halvt år senere, den 24. december, blev liget af Emilie Meng fundet i et vandhul i Regnemarks Bakker på Sjælland, der ligger 60 kilometer fra Korsør.

Det er endnu uvist, hvad der er sket. Politiet har indtil nu kun kunne fastslå, at den 17-årige pige har været udsat for en forbrydelse.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se BTs karakterer: Horsens snydt for...
bt.dk
Sofie Linde deler første billede,...
bt.dk
Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Borgere i protest: Historisk kro står...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx