16/10-14 18:20

Nordjyske tog er også aflyst fredagNordjyske tog er også aflyst fredag

Massive ødelæggelser efter voldsom regn forhindrer togene i at køre. I stedet indsættes togbusser.

storybild

(Billede: Polfoto)

Togene mellem Aalborg og Frederikshavn er aflyst resten af torsdagen og fredag af sikkerhedsmæssige grunde, som skyldes kraftig regn, oplyser Banedanmark.

De massive regnmængder i Vendsyssel er skyld i dæmningsskred flere steder på strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn. Det er derfor heller ikke muligt at køre tog fredag.

- Banedanmark arbejder hårdt på at udbedre skaderne, men der er ingen prognose for, hvornår togdriften bliver normal igen. Vi ved mere først på eftermiddagen fredag, siger sekretariatschef Klaus Frelling Andersen fra Banedanmark til Ritzau.

Regnvejr: DSB opgiver at køre tog i Nordjylland
Regnvejr: DSB opgiver at køre tog i Nordjylland

Arbejdet er vanskeliggjort af vandmasserne, der gør det svært at arbejde på dæmningerne. Mange jernbaner løber på jordvolde, og flere steder kan siderne på voldene have tendens til at skylle væk.

- Der er så meget vand, at vi kan komme til at gøre mere skade end gavn, siger han.

Der er siden onsdag flere steder i Nordjylland faldet over 100 millimeter regn. Det har forårsaget sammenstyrtede veje og har altså også betydning for togdriften.

Sektionschefen fortæller, at der ikke er sket skader på selve sporene, men udelukkende de såkaldte dæmninger, som er de jordvolde, der understøtter jernbanesporene.

Nordjylland kæmper med regnen: Tilkalder hjælp fra Sønderjylland
Nordjylland kæmper med regnen: Tilkalder hjælp fra Sønderjylland

- Men vi har lukket banen på grund af sikkerheden, fordi der er en risiko for, at fundamentet for jernbanen delvist kan forsvinde, siger han.

Allerede fra morgenstunden torsdag meddelte DSB, at togdriften mellem Hjørring og Frederikshavn var indstillet. I løbet af formiddagen lød meldingen dog, at man alligevel ville køre på strækningen.

Der gik dog ikke længe før, at Banedanmarks teknikere havde vurderet jernbanens tilstand til at være sikkerhedsmæssig uforsvarlig, og togdriften blev inden middag indstillet på hele strækningen mellem Aalborg og Frederikshavn.

Regn oversvømmer kældre og stopper biler i Vendsyssel
Regn oversvømmer kældre og stopper biler i Vendsyssel

DSB har bestilt togbusser til at betjene passagererne på strækningen.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Gymnasieelever raser over rektor:...
bt.dk
Fuld mand afbryder tv-interview: Hvad...
bt.dk
Forsvandt for en uge siden: Nu er...
bt.dk
Blomsterhandler om Kronprinsen: Det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx