19/01-16 13:49

Løkke og Hjort er uenige om klynke-kommunerLøkke og Hjort er uenige om klynke-kommuner

Hjort og Løkke svarer henholdsvis ja og nej til spørgsmålet, om kommunerne klynker over flygtningeudgifter.

I modsætning til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke tale om, at kommunerne "jamrer" over flygtningeudgifter.

- Jeg siger ikke, at kommunerne klynker, eller at vi ikke vil i dialog med kommunerne. Jeg anerkender fuldt ud, at det er et problem for kommunerne.

- Det er derfor, vi har afsat 350 millioner kroner ekstra til kommunerne og indkaldt kommunerne til forhandlinger for at se, om vi kan ændre nogle regler, så opgaven bliver mere overskuelig.

Sådan svarer statsminister Lars Løkke Rasmussen under årets første spørgerunde i Folketinget. Han blev gået på klingen af Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen om kommunernes økonomi i forbindelse med flygtningestrømmen.

Dermed er der en intern splid i regeringspartiet Venstre, om hvordan man forholder sig til kommunernes udgifter til flygtningesituationen.

Piben lød anderledes, da finansministeren talte til en konference i Aalborg og hånede kommunernes klagesang om, at pengene ikke slår til.

- Jeg hører aldrig andet end jammer fra kommunerne. Det er, som om I tror, at flygtningesituationen kun er et kommunalt anliggende. Den belaster også statens økonomi, sagde finansministeren.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx