Af Michael Bo Mortensen - 01/01-14 20:36

Engell: Det manglede Thorning i sin taleEngell: Det manglede Thorning i sin tale

Ved at tale om ældre, offentlig ansatte og tryghed går Thorning direkte efter de vælgere som har forladt S.

storybild

(Billede: Polfoto)

Politisk kommentator Hans Engell mener, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) holdt en god og markant politisk nytårstale, hvor hun især henvender sig til de socialdemokratiske vælgere.

Helle Thorning-Schmidt fastslog blandt andet, at der skal være plads til at blive gammel i Danmark, og så opfordrede hun danskerne til at vise mere respekt over for offentlig ansatte.

- Talen er optakten til en lang valgkamp. Hun vælger at henvende sig direkte til de offentlig ansatte og de ældre. Dermed taler hun til langt over halvdelen af vælgerne.

- Og det er nogle af de grupper, hvor Socialdemokraterne de seneste år har haft store problemer, siger Hans Engell.

Han lægger samtidig vægt på, at Helle Thorning-Schmidt syv til otte gange nævnte ordet "tryghed" og dermed forsøger at imødegå danskernes bekymring for deres job og privatøkonomi.

Heftig debat: Det siger politikerne om Helles tale
Heftig debat: Det siger politikerne om Helles tale

- Hun talte meget om den offentlige sektor, men ikke ret meget om den private. Hvis man skal tale om, hvad der mangler i talen, så er det mere konkret indhold om regeringens kommende vækstpakke. De ville mange i erhvervslivet savne, siger Engell.

Nytårstalen: Thorning langer ud efter Løkkes nulvækst
Nytårstalen: Thorning langer ud efter Løkkes nulvækst

Peter Nedergaard, der er professor i statskundskab ved Københavns Universitet mener, at talens afsnit om de ældre var et forsøg på at hente vælgere tilbage fra Dansk Folkeparti.

- Indirekte drejede især nytårstalens megen vægt på de ældres vilkår sig om at tage noget af luften ud af tilslutningen til Dansk Folkeparti, som de seneste år ser ud til at have gjort alvorligt indhug i tilslutningen til Socialdemokraterne, siger han.

Thornings forsvar for de offentlig ansatte var derimod både rettet mod Enhedslisten og Venstre, som mange offentligt ansatte ifølge Peter Nedergaard ser ud til at have valgt at støtte i stedet for regeringen:

- Især bemærkningen, at regeringen ikke går ind for nulvækst i den offentlige sektor, var en meget direkte kritik af Venstre, som har foreslået netop det, siger Peter Nedergaard.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Joachim og Marie besøgte Danmarks...
bt.dk
Dansk realitystjerne jubler: 'Jeg har...
bt.dk
Komiker langer ud efter politiker:...
bt.dk
Motorcyklist sendt til traumecenter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx