Af - 04/07-16 13:52

28-årige Matilde: Jeg tænkte, at jeg sagtens kunne klare det hele28-årige Matilde: Jeg tænkte, at jeg sagtens kunne klare det hele

For et år siden blev 28-årige Matilde Trobeck indlagt på hospitalet, efter hun faldt om i metroen. Hun troede, hun havde alvorlige hjerteproblemer, men det viste sig at være stress

storybild

Matilde Trobeck blev sidste sommer indlagt på grund af stress, efter hun i en længere periode havde presset sig selv for hårdt.

Det var en sommerdag sidste år, og 28-årige Matilde Trobeck havde gennem hele dagen haft små anfald, hvor hendes hjerte pludselig begyndte at banke uregelmæssigt.

“Jeg kunne være midt i en samtale, og pludselig var det som, der sænkede sig en osteklokke ned over mig. Jeg fik en mærkelig smag i munden, og jeg kunne ikke trække vejret ordentligt ned i maven”.

Matilde havde haft den type anfald et stykke tid, men de kom hyppigere og hyppigere, og da hun om aftenen skulle med metroen, faldt hun pludselig om.

“Jeg fik slæbt mig ud, men jeg var rigtigt bange for, at der kunne være noget galt med mit hjerte, så jeg ringede til vagtlægen og blev indlagt på skadestuen.”
Du kan se flere billeder af Matilde på hendes instagramprofil @helsematildedk

Matilde blev indlagt natten over og fik foretaget et hjertekardiogram, men hun havde ikke hjerteproblemer.

“Lægen spurgte mig, om jeg havde haft meget at se til på det sidste, og det kunne jeg kun bekræfte.”

Det var stress, der havde fået Matildes krop til at reagere kraftigt fysisk, og selv om hun havde været presset gennem en længere periode, havde hun ikke et sekund overvejet, at hun kunne gå ned med stress.

“Jeg tænkte, at jeg sagtens kunne klare det hele.”

Og den opfattelse er Matilde ikke alene om. Metroxpress kan i dag fortælle, at et stigende antal - især unge - bliver behandlet for stress på landets hospitaler. Kvinder er overrepræsenterede i statistikkerne, og det skyldes ifølge eksperter, at de i højere grad ligger under for et præstationspres.

På det tidspunkt brugte Matilde ved siden af sit arbejde omkring 30 timer om ugen på sin blog, trænede otte-ni timer om ugen, var ved at skrive en bog og var samtidig midt i en krise, fordi hun og hendes kæreste gennem syv år var gået fra hinanden.

Du kan læse mere om, hvorfor Matilde var inde i en svær periode på hendes blog her.

“Min kalender var fuldstændig fyldt op, og selv om jeg registrerede, at jeg begynde at have svært ved at sove om natten, at mit hjerte generede mig, og at jeg havde svært ved at være nærværende, når jeg var sammen med venner og familie, så fortsatte jeg i samme tempo.”

Selv da Matilde kom hjem fra hospitalet, havde hun svært ved at ændre sin livsstil.

“På en måde havde det faktisk beroliget mig, at det ‘bare’ var stress, og at jeg ikke havde alvorlige problemer med hjertet.”

Alligevel endte det med at gå op for Matilde, at hun ikke kunne fortsætte.

“Jeg kunne mærke, at jeg var mindre nærværende, og det påvirkede mig, for det har jeg altid været, og jeg synes, det er enormt vigtigt, at man kan være fuldt til stede, når man er sammen med andre.”

Matilde tog en beslutning om, at hun ville holde fri en aften hver uge. Hun måtte ikke træne eller arbejde, men måtte godt lave hyggelige ting som at se veninder. Samtidig tog hun også en beslutning om at skære lidt ned på træningen.

Ændringerne betød, at Matilde gradvist fik det bedre, og de anfald hun tidligere fik, begyndte at aftage. Hun er dog opmærksom på, at hun stadig er i farezonen for at komme til at presse sig selv for hårdt.

“Jeg kan mærke, at nogle af de samme symptomer viser sig, når jeg har rigtigt travlt, og jeg er ikke i tvivl om, at det er noget, jeg skal være opmærksom på resten af livet. Jeg har heldigvis et rigtigt godt bagland, der er gode til at tage fat i mig og sige noget, hvis de kan mærke, at jeg presser mig selv for meget.”


LÆS OGSÅ: 17-årige Andrea: Stress og ensomhed fik mig til at droppe ud af gymnasiet

LÆS OGSÅ: Stressede og trætte kvinder tager flest kilo på

LÆS OGSÅ: Offentligt ansatte fylder stressklinikkerne

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx