13/05-15 19:05

Afsløret: Hundredvis af danske pædofile mødes på det mørke internetAfsløret: Hundredvis af danske pædofile mødes på det mørke internet

Danske pædofile mødes i et chatforum kaldet 'Scandiland', afslører norske journalister.

storybild

(Billede: Polfoto/Zakora Martin)

Omkring 1.100 pædofile har organiseret sig i et hemmeligt chatforum kaldet 'Scandiland'. En stor del af medlemmer er danskere og det hemmelige forum er administreret fra Danmark.

Det er journalister fra det nationale norske tv NRK, der gennem flere måneder har fulgt pædofiles aktiviteter på det mørke net - også kaldet The Dark Web.

Journalisterne har især kigget med i forummet Scandiland, hvor omkring 1.100 pædofile skandinaver - heraf en stor del danskere - kommunikerer om alt fra voldtægt af børn til tanker om at lave hemmelige foreninger at mødes i.

Ni danskere fanget i pædofil-fælde
Ni danskere fanget i pædofil-fælde

En dansk pædofil under dæknavnet "Tandfeen" skriver for eksempel:

- Hej venner. Denne tråd er til "Det frække blik fra uartige piger." Jeg har samlet lidt fotos med piger, der har et blik eller glimt i øjet. Jeg kan ikke modstå disse små spirende sexualiteter.

Scandiland er et af mange pædofile fora på det mørke net, som man kun kan komme ind på via det stærkt krypterede Tor-netværk. Fordelen ved at kommunikere på det mørke net er, at det er ekstremt vanskeligt at spore, hvem brugeren er.

Men dansk politi følger også med på det mørke net.

- Sammen med vore internationale samarbejdspartnere jagter vi pædofile uanset om de optræder i cyberspace eller i den virkelige verden, siger politikommissær Flemming Kjærside fra Rigspolitiets sektion for misbrug af børn til DR Nyheder.

Malthe efter pædo-beskyldninger: Nu kræver han millioner
Malthe efter pædo-beskyldninger: Nu kræver han millioner

Flemming Kjærside vil ikke udtale sig om DR’s oplysninger om Scandiland, men han understreger, at selvom det kan være svært at holde øje med pædofile på det mørke net, er det ikke umuligt.

- Flere pædofile danske gerningsmænd - også på Dark Web - er gennem tiden blevet overraskede over, at politiet pludselig har banket på døren, men jeg vil naturligvis ikke fortælle, hvordan vi bærer os ad.

Politikommissær Flemming Kjærside fra Rigspolitiets sektion for misbrug af børn.

DR's Undersøgende Databaseredaktion har analyseret NRK's omfattende materiale fra Scandiland, og det fremgår, at de cirka 1.100 brugere alle er skandinaver.

Det er nemlig en betingelse for at deltage i kommunikationen, at man skriver på et skandinavisk sprog. Engelsk eller andre sprog end skandinavisk er ikke tilladte.

Flere hundrede af medlemmerne på Scandiland synes at være danske, og administratoren af forummet, der kalder sig "ScandiAdmin", skriver ligeledes på dansk.

NRK hentede materiale fra Scandiland for nogle måneder siden, og DR's Databaseredaktion har også tidligere været på sporet af Scandiland. Lige nu synes forummet at være lukket eller i hvert fald midlertidigt forsvundet fra det mørke net.

Groomerens løgne, trusler og manipuleringer er ligeså slem som rigtig voldtægt
Groomerens løgne, trusler og manipuleringer er ligeså slem som rigtig voldtægt

En af politiets udfordringer er netop, at disse fora konstant lukker og åbner og flytter sig.

- Problemet er internationalt, og servere kan skifte placering fra det ene øjeblik til det andet. Det er derfor vigtigt, at vi kan samarbejde hurtigt og effektivt over landegrænser, når børns vel er i fare, siger politikommissær Flemming Kjærside fra Rigspolitiets sektion for misbrug af børn.

Den danske bruger "Tintin1000" skriver på Scandiland:

- Hver gang jeg kigger på en pige, som jeg synes er fræk at se på, bliver jeg nervøs for at blive opdaget. Jeg fantaserer ofte om frækt mens jeg ser på pigen. Hvordan har I det?

Den danske bruger "girladore" svarer:

-…når jeg ser en lille tøs, så kigger jeg først rundt og ser, om der er nogen der ligger mærke til mig og om hendes forældre er i nærheden.

"Tintin1000" svarer:

- Mindre piger lægger nok ikke så meget i det at man kigger på dem. Men når man som jeg også tænder på piger fra den mere modne alder 12 år og op, så håber jeg ikke det ser for indlysende ud.

Og "girladore" svarer:

- Jeg tænder selv på dem mellem 3-12 år og min erfaring er at de ikke siger spor til det. Og dog - er et par gange blevet opdaget af barnet som så fortalte det videre til forældrene".

Administratoren "ScandiAdmin" skriver:

- Det er helt normal adfærd for alle mænd. Vi kigger på det som vi finder smukt.

Den digitale børnelokker er snedigere end du tror
Den digitale børnelokker er snedigere end du tror


LÆS OGSÅ: Pædofile slipper med 3 år for voldtægt af børn

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Facebookvideo skulle ramme...
bt.dk
Forældre raser over børne-program på...
bt.dk
Politiet har været i aktion:...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx