Af - 17/12-15 04:00; Opdateret: 17/12-15 11:05

Statens turistchef fik bonuspoint privatStatens turistchef fik bonuspoint privat

Visitdenmarks direktør har i årevis fået lov til at bruge bonuspoint for rejser for over en million kroner privat. Den praksis ophørte efter Erhvervsministeriet greb ind i år.

storybild

Visitdenmarks direktør Jan Olsen har på fire år fløjet for 1.1 millioner skattekroner. Bonuspointene har han fået udbetalt privat. (Billede: Polfoto)

Statens turistdirektør Jan Olsen fra Visitdenmark har stukket bonuspoint til en værdi af over hundredetusinde kroner for rejser betalt for skattepenge i egen lomme.

I perioden 2011 til 2014 har han købt flyrejser for 1.135.350 kroner hovedsageligt business billetter hos SAS viser metroxpress aktindsigt.

Bare i 2014 fløj han fire gange til New York på business til godt 25.000 kroner per rejse. Hver rejse gav bonuspoint nok til en privat flybillet i Europa. Bonuspoint kan også bruges på hotel, billeje og onlinebutikker.

Siden 2001 har der ellers været cirkulære fra Finansministeriet der lyder, at “Bonuspoint optjent i forbindelse med tjenesterejser må ikke anvendes til privat brug.”

Gratis internet skal lokke turister til Vestkysten
Gratis internet skal lokke turister til Vestkysten

De regler har man ikke fulgt i Visitdenmark, der er et offentligt aktieselskab, finansieret af 113 millioner skattekroner. Efter flere dages anmodninger går Visitdenmark til bekendelse, men siger de ansatte ikke længere må beholde bonuspoint:

- Frem til 31.12.2014 kunne bonuspoint anvendes privat, da VisitDenmark ikke er omfattet af statens løn og ansættelsesvilkår og dermed heller ikke var omfattet af statens rejseregler. Ændringen er sket efter anmodning fra Erhvervs- og Vækstministeriet, skriver pressechef Mikkel Thrane.

Avis: Carl Holst fik betalt 47 avisabonnementer
Avis: Carl Holst fik betalt 47 avisabonnementer

DF kræver nu en redegørelse af ministeren.

- Det her er noget svineri. Det her må ministeren få undersøgt, og det var måske en ide, at han fik dem under Rigsrevisionen, siger Hans Krististian Skibby, mens Enhedslisten Pelle Dragsted tilføjer:

- Man kan spekulere i om de har fløjet på business, så de fik flere bonuspoint, siger han.

LÆS OGSÅ: Carl Holst fik sproghjælp for 133.000 kroner

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx