Af Ritzau - 10/08-16 16:37

Tiltalt: 71-årig havde rig mulighed for at slippe vækTiltalt: 71-årig havde rig mulighed for at slippe væk

Kvinde var alene flere gange og havde en telefon, lyder det fra mand, der er tiltalt for frihedsberøvelse.

storybild

En 71-årige kvinde tog hjem til Nordjylland to gange i perioden, hvor hun skulle have været frihedsberøvet, fortæller en 58-årig mand i Retten i Odense. Ifølge anklageskriftet blev hun holdt fanget fra 28. august til 1. oktober. Arkivfoto. (Billede: Free/Per Johansen, Pressefoto, Domstolsstyrelsen)

En ældre kvinde havde rig mulighed for at slippe væk fra en lejlighed i Odense, hvor hun angiveligt blev holdt fanget og overvåget i lidt over en måned.

Det fortæller en 58-årig serbisk mand, der er tiltalt for at frihedsberøve hende. Han nægter sig skyldig og siger med skælvende stemme, at de var kærester, og at han elsker den 13 år ældre kvinde.

Fra vidneskranken i Retten i Odense slår han fast, at han aldrig har holdt hende fanget.

I perioden, hvor kvinden ifølge anklageskriftet blev frihedsberøvet, oplyser den tiltalte, at de tog til Tyskland og mange gang var på biblioteket, i indkøbscenteret og på ture i parker i Odense.

Den 71-årige kvinde var også alene ind imellem og tog hjem til Nordjylland to gange i perioden, hvor hun skulle have været frihedsberøvet, fortæller manden.

- Hun har siddet og ventet i en halv time, da jeg gik ned for at hente bilen fra syn. Hun havde også sin telefon med den dag, forklarer den serbiske mand i retten onsdag og siger dermed, at den nordjyske kvinde kunne have opsøgt hjælp flere gange, mens de var sammen.

Den udlægning af sagen ligger dog langt fra anklagemyndighedens, som tiltaler manden for at holde den ældre kvinde fanget fra 28. august til 1. oktober 2015 med det formål at lænse hende for penge.

De to mødte hinanden hen over sommeren igennem datingsiden dating.dk.

Allerede kort efter deres første møde skulle manden ifølge anklageskriftet havde banket hende, truet hende på livet og overvåget hende ved at lytte til hendes telefonsamtaler samt læse hendes sms'er og konfiskere hendes telefon om natten.

Det afviser den 58-årige blankt i retten.

- Hun har altid sin telefon med sig. Hun har ringet og skrevet til sine venner og sin familie mange gange i september.

Efter en ransagning af mandens lejlighed noterede Fyns Politi i en rapport, at to telefoner blev fundet oven på et højt køkkenskab, hvor kvinden ikke kunne nå dem. Det genkender den serbiske mand ikke.

Ifølge anklageskriftet slap den 71-årige kvinde først ud af sit fangeskab, da hun under et besøg på dametoilettet i Rosengårdscenteret så sit snit til at bede en fremmed om at låne en mobiltelefon og ringede efter hjælp.

Samme dag blev manden anholdt.

Retssagen fortsætter fredag, og der ventes dom i sagen 1. september.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx