Af - 25/04-14 14:39

Advarsel om tricktyveri: Udgiver sig for at være fra 'Fjernvarmen'Advarsel om tricktyveri: Udgiver sig for at være fra 'Fjernvarmen'

I Nordjylland har en mand snydt sig til adgang til ældre borgers lejlighed.

storybild

(Billede: Google Maps)

En mand skaffede sig tidligere i dag adgang til en lejlighed på Prinsessegade i Nørresundby. Politiet opfordrer folk til at være opmærksomme.

- Manden rettede henvendelse i en lejlighed under påskud af at være fra fjernvarmen og skulle tjekke radiatorer, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Karsten Højrup Kristensen.

- Der er tale om en ældre medborger, som lukker ham ind, hvorefter manden går rundt i lejligheden, uddyber han.

Borgeren syntes, det var underligt og formåede at få manden ud af lejligheden. Man formoder, at manden var i lejligheden for at foretage tyveri, men det lader ikke til, at han fik noget med sig ud.

Der er tale om en dansktalende mand, som er mørk i huden, har overskæg, kortklippet mørkt hår, 185 cm høj, velsoigneret og som medbragte en taske. Nordjyllands Politi modtog anmeldelsen omkring klokken 10:45.

Alle bør være opmærksomme
Politiet har indtil nu kun fået henvendelse fra en enkelt borger, men opfordrer alle til generelt at være opmærksomme.

- Vi opfordrer folk til kun at lukke folk, de kender, ind. Og så ellers spørge, hvem det er, og hvorfor personen er der, inden de åbner døren, siger vagtchef Karsten Højrup Kristensen.

- Sager som denne er ikke unormale. Det sker jævnligt over hele landet. En person udgiver sig for at være fra hjemmeplejen, fjernvarmen eller andet og får på den måde adgang til lejligheden – og det er ofte ved ældre borgere, forklarer han.LÆS OGSÅ: Politiet advarer mod tricktyv med falskt kommune-ID

LÆS OGSÅ: Tricktyv inviterer sig selv på kaffe hos ældre kvinde

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

EM-afbud: Danske stjerner trækker sig...
bt.dk
Par blev rykket i RKI af Yousee uden...
bt.dk
Politiet: Død person fundet i bil med...
bt.dk
Ejer om Wengers stop: 'Det er en af...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx