Af Ritzau - 23/08-16 11:33; Opdateret: 23/08-16 12:05

S vil finde permanente penge til ny institutionsformS vil finde permanente penge til ny institutionsform

Det er ikke godt nok, at regeringen kun vil afsætte midlertidige midler til ny institution for psykisk syge.

storybild

Det er knap fem måneder siden, at en 57-årig sosu-assistent blev dræbt af en psykisk syg beboer på det kommunale bosted Center Lindegården i Roskilde. (Billede: Scanpix/Claus Bech)

Det er altafgørende, at det ikke er penge fra en pulje, men derimod permanente midler, der bliver afsat til et løft i psykiatrien.

Sådan lyder det fra den socialdemokratiske socialordfører, Pernille Rosenkrantz-Theil.

Regeringen er klar med et trecifret millionbeløb over fire år til oprettelsen af en ny type institution for psykisk syge. Pengene skal findes i satspuljerne, men det er ikke godt nok, lyder det fra S-ordføreren.

- Jeg vil sige til regeringen, at det at bruge puljemidler til at finansiere en institutionsform som den her, er en dårlig idé.

- Vi skal ikke hoppe fra tue til tue i psykiatrien. Der skal stabile og solide rammer og flere penge til, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

Regeringens fokus på tilbud i psykiatrien kommer efter en række episoder med vold på bosteder. På under fem år har fem medarbejdere på bosteder blevet dræbt at beboere.

Socialdemokraterne bakker op om regeringens udspil til etableringen af en institution, som skal lægge sig midt imellem behandlingspsykiatrien og de kommunale botilbud. Den nye institution skal drives af regionerne.

- Der er en gruppe borgere, der i dag bor på bostederne, som er for tunge til at være der. De har udadreagerende adfærd, og de bliver indlagt mange gange i løbet af et år, siger Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Både for borgerens skyld og for medarbejderens skyld skal de simpelthen have en anden type hjælp og støtte, end den de får i dag, siger hun.

Formanden for FOA, Dennis Kristensen, mener også, at der er gode takter i at oprette en ny type institution, som kan rumme de borgere, der ikke er plads til i psykiatrien, men som er for syge og farlige til at komme ud i de kommunale botilbud.

FOA repræsenterer en del af personalet på landets bosteder.

- Vi støtter den nye institutionstype. Det er en ny mulighed for at håndtere dem, man ikke kan håndtere på bostederne, fordi man er under serviceloven og ikke psykiatriloven, siger FOA-formanden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vild med Dans-sangerinde er gravid:...
bt.dk
24-årige Casper i mål i Norge efter...
bt.dk
Tv-seere sviner ung mor til efter...
bt.dk
Historisk ændring: Nu bliver det...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx