Af Ritzau - 20/10-16 21:10

Kommentator undrer sig over DF-toppens passivitet i EU-sagKommentator undrer sig over DF-toppens passivitet i EU-sag

Rikke Karlssons mails burde have fået alarmklokkerne til at ringe hos DF-ledelse, mener kommentator Helle Ib.

storybild

Partileder Kristian Thulesen Dahl og resten af ledelsen burde have taget affære, da Rikke Karlsson henvendte sig, mener Helle Ib. (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

En mail, som daværende DF-medlem af Europaparlamentet Rikke Karlsson sendte til partileder Kristian Thulesen Dahl 10. oktober sidste år, burde have affødt en reaktion fra ledelsen i Dansk Folkeparti.

Det vurderer Børsens politiske kommentator Helle Ib.

I mailen advarede Rikke Karlsson om, at hun havde svært ved at godkende regnskaberne for den europæiske partialliance Meld og dens fond, Feld.

Partiets daværende gruppeformand i Europaparlamentet, Morten Messerschmidt, var hovedaktør i Meld. Kontroversen fik sidste år Rikke Karlsson til at melde sig ud af Dansk Folkeparti og blive løsgænger i parlamentet.

Mailen blev torsdag lagt frem af Ekstra Bladet og DR Nyheder.

Kristian Thulesen Dahl har forklaret, at han havde grund til at tro, at Rikke Karlssons advarsler skyldtes "dårligt samarbejdsklima" mellem partiets medlemmer af Europaparlamentet.

- Det kan sagtens være, at det er korrekt, at der var dårlig kemi og samarbejdsklima, siger Helle Ib.

- Men når man har læst de her mails, kan man ikke være i tvivl om, at Rikke Karlsson virker seriøst bekymret for, om hun er med til at fifle med reglerne.

Derfor burde toppen af Dansk Folkeparti på Christiansborg ifølge Helle Ib have taget affære allerede i oktober sidste år.

- Nu har sagen fået lov at løbe så længe med det ene pinlige eksempel efter det andet. Hvis DF-ledelsen havde håndteret det fra dag et, så havde det slet ikke behøvet belaste DF så meget, som det gør nu, siger hun.

Uroen i Dansk Folkepartis gruppe i Bruxelles begynder ifølge Rikke Karlssons mail i april 2015.

Det var lige under et år efter, at Morten Messerschmidt ved valget til Europaparlamentet fik over 465.000 personlige stemmer.

- Qua det her helt fantastiske personlige stemmetal ved EP-valget, så har han været – ikke usårlig – men han er i hvert fald blevet betragtet som et exceptionelt stærkt kort for Dansk Folkeparti, siger Helle Ib.

- Det har selvfølgelig spillet ind, da man skulle beslutte, hvem man skulle lytte til.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx