Af Ritzau - 28/09-16 11:59; Opdateret: 28/09-16 13:16

Liberal Alliance er klar til afstemning om EuropolLiberal Alliance er klar til afstemning om Europol

Hvis aftalen om en dansk parallelaftale i EU ikke falder på plads, er flere partier klar til ny afstemning.

storybild

Fra v. Christina Egelund (LA), Morten Messerschmidt (DF), Pernille Skipper (Ø) og Rina Ronja Kari (Folkebevægelsen mod EU). LA og EL er klar til ny afstemning om Europol. (Billede: Scanpix/Søren Bidstrup)

Kommer der en officiel afvisning fra EU-Kommissionen om en dansk parallelaftale om politisamarbejdet Europol, er Liberal Alliance blandt de partier, der bakker op om en ny dansk EU-afstemning om netop Europol.

Det siger Liberal Alliances EU-ordfører, Christina Egelund.

Ifølge hende støtter partiet en afstemning om Europol, såfremt at regeringen ikke kan forhandle en aftale på plads med EU-Kommissionen. Et budskab som partiet også havde inden afstemning 3. december, da Danmark sagde nej til en række EU-retsforbehold.

- Hvis den aftale man lægger frem, er efter den model, som LA har anbefalet i over et år, at man holder en afstemning alene om Europol og ikke om hele retsforbeholdet.

- Så anbefaler vi både, at man holder en hurtig afstemning - og det synes vi egentlig, vi skal få en hurtig afklaring på - og vi vil helt sikkert også anbefale et ja, siger hun.

Udmeldingen kommer efter, at EU-Kommissionens næstformand, Frans Timmermans, tirsdag sagde til TV2, at Danmark ikke skal forvente at kunne forhandle en parallelaftale på plads om politisamarbejdet. "Man kan ikke være halvt gravid" lød argumentet.

En udtalelse der sætter pres på regeringen, mener LA.

- Hvis konklusionen fra EU-systemet er så klar, som det Timmermann sagde i går - jamen så kan vi lige så godt bede regeringen konkludere på de forhandlinger. Så vi kan sætte os ned og blive enige om temaet for en ny folkeafstemning og få sat den ind i kalenderen, siger Christina Egelund.

Også Enhedslisten støtter en afstemning, hvis ikke en aftale falder på plads.

Mens Dansk Folkeparti stadig fastholder, at det er muligt at nå en aftale, og derfor ikke vil kommentere en eventuel kommende afstemning.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
FCK-profil med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx