Af - 07/05-15 20:56

21 misrøgtede gravhunde reddet på Lolland21 misrøgtede gravhunde reddet på Lolland

Dyreværnet har fundet hele 21 udmagrede hunde i en stald, oplyser foreningen.

storybild

En af de 21 forkomne gravhunde modtager behandling. (Foto: Dyreværnet)

Endnu engang har Dyreværnets udrykningsleder været på en rystende dyreværnssag.

Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Hele 21 udsultede gravhunde er blevet fjernet af Dyreværnet fra en ejendom på Lolland.

- Alle hundene er ekstremt underernærede, og enkelte af dem er nærmest helt apatiske, fortæller udrykningsleder Nina Amdi Carlsen, der i samarbejde med Politi og dyrlæge har fjernet 21 afmagrede gravhunde fra en ejendom på Lolland.

90 hunde reddet fra ufatteligt svineri
90 hunde reddet fra ufatteligt svineri

Dyreværnet fik torsdag en anmeldelse ind om en masse gravhunde, der angiveligt boede i en stald. I anmeldelsen stod der endvidere, at der var observeret døde hunde i stalden. Men da Dyreværnets ambulance nåede frem, nægtede ejeren at lukke udrykningslederen ind.

- Jeg måtte kontakte politiet, der heldigvis rykkede hurtigt ud. De fik adgang til ejendommen, hvorefter de rekvirerede en dyrlæge til at komme og tilse hundene, fortæller Dyreværnets udrykningsleder Nina Amdi Carlsen.

- Alle hundene er ekstremt afmagrede, dehydrerede, har dårlige tænder, blodmangel og kræver omfattende dyrlægebehandlinger, omsorg, mad og kærlighed, siger hun.

'Grædende elefant' kan være på vej tilbage i lænker
'Grædende elefant' kan være på vej tilbage i lænker

- Det er en utrolig lettelse, at vi har sikret, at disse 21 forkomne snuder nu formelt er Dyreværnets. Vi fortsætter arbejdet med at få dem på fode igen, og så snart de er klar, skal de bortadopteres til nye blivende hjem. Jeg har talt med ejer, som er meget ulykkelig over situationen, hvilket vi naturligvis har fuld forståelse for. Der ligger altid en menneskelig skæbne bag, når dyrene mistrives. Men vi er og bliver en dyreværnsforening, og skal naturligvis tænke på dyrenes tarv, siger direktør for Dyreværnet, Signe Sehested Lund.

Der indkommer flere og flere dyreværnssager, hvor et stort antal både hunde og katte må fjernes fra deres ejere. I 2014 hentede Dyreværnet hele 503 kæledyr fra kummerlige kår. Dette er næsten en firdobling af dyr hentet fra dyreværnssager siden 2012, hvor foreningen hentede 139 dyr fra dyreværnssager, oplyser Dyreværnet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor trodser eksperternes klare...
bt.dk
Dommen over Peter Madsens perverse...
bt.dk
Afsløret: Oliver Bjerrehuus får...
bt.dk
Sys Bjerre brød igennem med en sang...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx