31/08-17 11:05; Opdateret: 31/08-17 14:55

Politiet beder igen om hjælp til at finde turistbusPolitiet beder igen om hjælp til at finde turistbus

Et døgn efter en belgisk turistbus blev meldt stjålet, leder politiet i København endnu talstærkt efter den.

storybild

Politiet efterlyser stjålet turistbus. Politiet bruger helikopter i jagten på stjålet turistbus. Natten til onsdag forsvandt den kulørte belgiske bus i København. Scanpix/Arkiv

København. Natten til onsdag forsvandt en kulørt belgisk bus på Vesterbro i København. Men torsdag eftermiddag er den stadig ikke fundet.

Politiet beder derfor fortsat offentligheden om hjælp til at finde den efterlyste bus, skriver Københavns Politi på Twitter.

Vidner er nemlig ifølge vagtcentralens chef, Peter Buhl, vigtige brikker i opklaringen af, hvor den forsvundne turistbus befinder sig.

- Vi efterforsker, hvor den her bus er kørt hen. Det gør vi ved at afhøre vidner og borgere, der henvender sig med tips til os, siger Peter Buhl torsdag.

Politiet regner stærkt med, at det kulørte køretøj endnu befinder sig i København, og vagtchefen opfordrer derfor københavnerne til at kigge efter turistbussen.

Vagtcentralens chef, Peter Buhl, beskriver den som en stor hvid bus, der inden den forsvandt havde en stor kulørt dekoration malet på siden. Turistbussen har registreringsnummer 1-DIA-309.

Da bussen blev efterlyst, blev det anset som et simpelt brugstyveri. Og det er stadig tilfældet 24 timer senere.

- Det er meget vigtigt at understrege, at der ikke er noget, der indikerer, at det skulle være andet, siger vagtchef Peter Buhl.

Men politiet ønsker alligevel ifølge Peter Buhl at finde bussen i en fart for at have afklaret, om politiets vurdering er korrekt.

- Når vi kigger ud i verden og det, der sker omkring os, så ved vi, at køretøjer bliver brugt. Og når det er lidt atypisk, at en bus bliver stjålet, så holder vi ekstra øje, forklarer Peter Buhl.

Han henviser til de mange angreb på tilfældige borgere i Europa de seneste år.

Både en helikopter, der i forvejen er sat ind mod bandekonflikten i København, og betjente er med i jagten på det stjålne køretøj, sagde vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer onsdag.

Københavns Politi ønsker torsdag ikke at oplyse yderligere om, hvilke ressourcer der er i spil i efterforskningen, eller om svensk politi er inddraget.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx