Af - 23/05-16 12:05; Opdateret: 03/11-16 10:19

Bente advarede om anmeldt præst: De sagde vi løj og var besat af troldeBente advarede om anmeldt præst: De sagde vi løj og var besat af trolde

Bente Kjærskov advarede allerede i 2012 om hjernevask af børn og obskure nøgenlege i den frikirke, hvor en præst nu er anmeldt for adskillige sexovergreb.

Bildstrecke im Grossformat »

Bente Kjærskov har svært ved at skjule sin glæde over at den præst, som hun i årevis har forsøgt at advare om, nu er blevet anmeldt i både Danmark og USA for overgreb.

Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn
Dansk præst anmeldt for sexovergreb mod kirkebørn

- Jeg er så glad og lettet over at så mange omsider har valgt at fortælle om de her ting. Nu kan vi måske endelig få retfærdighed, siger hun.

Tilbage i 2012 stod hun - sammen med sin datter Natascha Kjærskov - frem og fortalte, hvordan der blev afholdt ritualer i frikirken hvor børn blev overhældt med tændvæske, hvordan børn var blevet nøgenfilmet af kirkens nu anmeldte præst, og hvordan børn var blevet tvunget til at spise opkast.

Politiet gik ind i sagen, der også omhandlede sexovergreb, men måtte droppe den igen grundet manglende beviser.

- De hjernevaskede jo børnene. Min datter troede, jeg var besat af dæmoner, og hun ville på et tidpunkt ikke se mig. Men heldigvis brød hun ud af det, og stod frem og advarede andre. Det er jeg meget stolt af i dag.

Men at stå op imod den lille jyske bys frikirke samfund havde sin pris, fortæller hun.

- De sagde vi løj, at jeg var besat af trolde. Det forfærdelige var jo det angreb min datter blev udsat for af kirkens ledelse, bare fordi hun fortalte sandheden. De truede med injuriesager og ville slet ikke hilse på hende mere. Hun blev frosset ud, siger Bente Kjærskov.

Og det havde konsekvenser for den dengang bare 18-årige pige.

- Hun endte i en masse ting, havde svært ved det med kærester og var nær endt på bistandshjælp fordi hun ikke kunne passe sit gymnasie. Heldigvis klarede hu nden med hjælp fra især sin lærer, siger moderen, der ikke har meget til overs for at lederen af den anmeldte kire, der nu har lukket sig selv, overfor metroxpress siger at han intet vidste.

- Det tror jeg ikke på. Ledelsen i den kirke må have vidst alt om, hvad der foregik. De ansatte jo præsten. De har helt klart et ansvar

Hun håber derfor at andre unge nu vil stå frem.

- Jeg ved, hvad det kræver at stå frem, og jeg vil være stolt af enhver ung, som nu stiller sig op imod den kirke, og fortæller hvad de har været udsat for.

Metroxpress har af hensyn til ofrene, og idet præsten ikke er dømt, valgt ikke at skrive præsten eller den jyske frikirkes navn. Metroxpress har forgæves forsøgt at få en kommentar fra præsten selv.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
'Her er lønnen for en fængselsbetjent...
bt.dk
Gymnasium lukket ned efter lovbrud:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx