Af Lars Dinesen - 06/12-15 20:50

Støjbergs asylforhandlinger må ud i endnu en runde mandagStøjbergs asylforhandlinger må ud i endnu en runde mandag

S og blå blok gik søndag atter uenige fra forhandlinger om en asylaftale. Kun små detaljer skiller partierne.

storybild

Arkivfoto af Inger Støjberg (Billede: Polfoto/Davali Philip)

- Vi er meget, meget tæt på en aftale, og jeg forventer, at vi kan indgå en aftale mandag formiddag.

Sådan lyder det fra integrationsminister Inger Støjberg (V) efter endnu et resultatløst møde mellem blå blok og socialdemokraterne søndag aften. Håbet var ellers at få en asylaftale på plads søndag.

- Der er et par udeståender endnu, som vi skal kigge på i ministeriet, og så vender vi tilbage i morgen, hvor jeg forventer, at vi får en aftale. Og det er tvingende nødvendigt, for vi skal have strammet op i asylsystemet, siger Inger Støjberg.

Borgmester om nyt asylcenter: Det skal lukkes igen som det første
Borgmester om nyt asylcenter: Det skal lukkes igen som det første

En af de ting, der menes at skille vandene ved forhandlingsbordet, er spørgsmålet om, hvorvidt der skal oprettes statsdrevne flygtningelandsbyer i et forsøg på at aflaste boligefterspørgslen i kommunerne.

Støjberg trumfer stort asylcenter igennem
Støjberg trumfer stort asylcenter igennem

Det vil både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne gerne have indført. De to partier er dog uenige om, hvordan flygtningelandsbyerne skal drives. Regeringen vil gerne have tid til at beregne omkostningerne, før landsbyerne indføres i aftalen.

- Kommunerne er under voldsomt pres, fordi regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti har indført minusvækst, siger Socialdemokraternes partiformand Mette Frederiksen.

- Ovenikøbet ser vi, at der kommer mange flygtninge, som skal have boliger. Det vil vi gerne aflaste kommunerne ved, at staten spiller en større rolle, siger Socialdemokraternes formand.

LÆS OGSÅ: Løkke: Vi afgiver selvbestemmelse for at få indflydelse

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx